Yıldıray Karaer: Hollanda turizm pazarı ilk üçü zorlar

Yıldıray Karaer: Hollanda turizm pazarı ilk üçü zorlar

Corendon Hava Yolları CEO’su Yıldıray Karaer, Hollanda turizm pazarının Türkiye destinasyonunda ilk üçü zorlayacağını söyledi.


Hollanda’nın fahri Antalya Konsolosluğuna atanması vesilesiyle verilen resepsiyonda konuşan Yıldıray Karaer, Hollanda’da turizm yapmaya başladıklarında bu ülkeden Türkiye’ye 180 bin turist geldiğini belirtti. Bu sayıyı 1,2 milyona çıkardıklarını ifade den Karaer, aynı başarıyı yeniden göstereceklerini kaydetti.

Hollanda’nın Antalya Fahri Konsolosu olmanın kendisi için gurur verici olduğunu ifade eden Yıldıray Karaer, önümüzdeki yıllarda Hollanda’dan gelen turist sayısının ilk üçü zorlayacağını belirtti. Karaer “ Ben Hollanda’da turizm yapmaya başladığımda 180 bin turist geliyordu. Biz bunu 1.2 milyon turiste kadar çıkarmıştık. Siyasi ve ekonomik krizler nedeni ile bugün Türkiye’ye gelen turist sayısı 750-800 bin civarında bulunuyor. Antalya’ya gelen sayı ise 500 bine yaklaşıyor. Bir potansiyel var. Nasıl daha önce sayıyı 1.2 milyona çıkardık ise Türkiye’nin turizmde parlayacağı yıllarda bunu tekrar yaparız.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 28.11.2022 - 08:48:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.