Yılbaşında Rusya’dan Türkiye’ye kaç turist geldi?

Yılbaşında Rusya’dan Türkiye’ye kaç turist geldi?

Rusların yılbaşı tatilinde en çok tercih ettiği yurt dışı destinasyonları arasında Türkiye ikinci sırada yer aldı.


Yılbaşı tatilinde 450 binin üstünde Rusya vatandaşı yurtdışına çıktı. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından yapılan açıklamayı haberleştiren İzvestiya, yurtdışında tatil yapanların sayısının önceki yılbaşına kıyasla yüzde 35-40 arttığına dikkat çekiyor.

Yılbaşında Rus turistlerin en çok ilgi gösterdiği ülkeler Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye ve Tayland oldu. Birleşik Arap Emirlikleri Rusya'dan 100 bin turist ağırlarken, Türkiye'yi tercih edenlerin sayısı da 90 bin olarak kaydedildi. Türkiye’yi 50 binle Tayland ve Mısır, 10 binle Sri Lanka ve Maldivler takip ediyor.

TürkRus’un aktardığına göre, tur operatörleri yurtdışı seferlerinin çoğalmasının yanı sıra kaygı ve istikrarsızlığın azalması sayesinde turist sayısının arttığı düşüncesinde. Öte yandan Rusyalı tatilcilerin yurtdışı turlara harcadığı para önceki yıla göre yüzde 20 ile 60 arasında artış gösterdi.

Bazı turizmciler Avrupa müşterilerinin sayısının da önceki yıla kıyasla yüzde 15 artığını ifade ediyor. Rusların en çok seyahat ettiği Avrupa ülkeleri Fransa, İtalya, Yunanistan ve İspanya oldu.



Bu Haber 16.01.2024 - 09:42:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.