Yeni vergi Rusya’da turist talebini nasıl etkileyecek?

Yeni vergi Rusya’da turist talebini nasıl etkileyecek?

Türkiye'deki otellere getirilen yüzde 2'lik yeni vergi, Rusya seyahat pazarında da konuşuluyor.


TurizmGüncel – Dış Haberler

''Ya fiyatlara yansıtacaklar ya da ceplerinden ödeyecekler''

Rus Tur Operatörleri Birliği, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni vergiyle ilgili TASS'a açıklamada bulundu. Otellere getirilen yeni vergiden en çok Antalya'nın etkileneceğine dikkat çekilen açıklamada, yeni verginin fiyat politikasını nasıl belirleyeceğini Türk otelcilerin bile bilmediği ifade edildi. Açıklamada, ''Oteller seçeneklere bakacaklar. Ya fiyatları ücretlerine yansıtacaklar ya da bu vergiyi ceplerinden ödeyecekler.'' denildi.

''Turist sayısı azalmaz, büyüme hızı yavaşlar''

Rusya Federasyonu Turizm Birliği Başkanı Yuri Barzykin ise, ''Bence getirilen yeni vergi turist sayısında bir azalmaya neden olmayacak ama büyüme rakamlarını etkileyecek. Ruslar fiyatların artmasına rağmen Türkiye'ye gitmeye devam edecekler çünkü Türkiye'nin alternatifi yok. Bu nedenle büyümenin gelecek yıl da devam edeceğini düşünüyorum ama belki bu kadar dinamik bi büyüme olmayabilir.'' dedi.

''Turist akışında tek etken fiyat değil''

Turist akışının sadece fiyata değil, aynı zamanda alt yapıya ve ulaşım olanaklarına bağlı olduğuna dikkat çeken Yuri Barzykin, ''Elbete fiyat önemli ve fiyatlar bir miktar daha yüksek olacak. Geçtiğimiz yıl vergi yokken, fiyatlar yüzde 10-15 oranında arttı ve buna rağmen artış dinamiği yüksekti. Bu nedenle benim düşüncem, yeni vergi talepte radikal bir düşüşe neden olmayacak.'' şeklinde konuştu.

''Mısır veya diğer destinasyonlar...''

Türkiye'nin otellerden alacağı verginin tesis içindeki tüm harcamaları kapsadığına dikkat çeken Yuri Barzykin, ''Bunu oteller ödeyecek. Şunu da hatırlatmak isterim; Mısır veya diğer destinasyonlar kaliteli bir ürün sunarak seyahat pazarını etkilemeye başlasa, Türkiye'de fiyatlar düşecektir.'' dedi.



Bu Haber 10.12.2019 - 11:53:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.