Yaz tatilinde Instagram'ı coşturacak rotalar

Yaz tatilinde Instagram'ı coşturacak rotalar

Günlük yaşantımızın önemli bir parçası haline gelen sosyal medya, son dönemlerde yeni yerler keşfetmemize de vesile oluyor. Özellikle Instagram üzerinden gezginler ve Instagrammerlar sayesinde her geçen gün yeni yerler görüyor ve hayran kalıyoruz. Hatta birçok seyahat sever burası da bizim ülkemizde mi? diye bazı yerleri şaşkınlıkla keşfedebiliyorlar.


Önce Türkiye’yi keşfetmelisin diyerek yola çıkan Neredekal.com’un keşif rehberi editörleri, ilk fırsatta orayı görme isteği uyandıran, yaz tatili anılarının instagramda da yoğun ilgi görecek rotalarını sizler için sıraladı :

1 – Suluada

Ülkemizin Maldivler’i olarak nitelendirilen yerlerden biri olan Suluada, Antalya’nın Adrasan mevkiinde yer alıyor. Sosyal medya sayesinde her geçen gün popülerliği artsa da, henüz o meşhur tatil beldelerinin kalabalığı buralara uğramadı. Turkuaz renkli suyu ve bembeyaz kumu ile büyüleyici bir güzelliği sahip olan Suluada, Adrasan’dan kalkan tekne turlarının favori duraklarından biri. Bölgenin denizi ve doğasının güzelliği ise Instagram’da filtre kullanmadan en güzel fotoğrafları paylaşmanıza yeter de artar bile.

2 – Barbare Bağları

Huzur dolu minik kaçamakların adreslerinden biri olan Barbare Bağları Tekirdağ’da, İstanbul’dan 2 saatlik uzaklıkta konumlanıyor. 2002 yılında kurulan ve bünyesinde üzümlerin organik olarak üretildiği bu bağ, hiç şüphesiz görülesi fotoğraf karelerine ev sahipliği yapıyor. Üstelik bağda konaklamak isteyenleri sevindirecek butik otel işletmesi de yer alıyor. Bağ manzarasının muhteşemliği ise, yetenekli bir ressamın elinden çıkmış resim tablosunu aratmıyor.

3 – Gito Yaylası

Karadeniz yaylalarını son dönemlerde sosyal medyada bir hayli görmeye başladık. Hepsinin birbirinden eşsiz bir güzelliğe sahip olduğu bu yaylalar arasında favori olanı seçmek oldukça zor; ancak Gito Yaylası tıpkı Pokut, Huser ve Ayder yaylaları gibi Instagram’da oldukça popüler. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı olan Gito, zaten manzarasıyla büyülemeye yetiyorken bir de şehir gürültüsünden uzakta sessiz konumuyla huzur arayanlara sesleniyor.

4 – İsmil Lale Bahçeleri

Konya merkezine 50 km uzaklıkta, Karatay ilçesinde yer alan İsmil Lale Bahçeleri, sosyal medyada yeni yeni popüler olmaya başladı ve gün geçtikçe ilginin daha da artması beklenen destinasyonlardan biri haline geldi. Rengarenk lalelerin üretildiği ve tüm renkleriyle görenleri kendine hayran bırakan bu bahçe, 400 bin m2’lik bir alanı kaplıyor. Haliyle alanın böylesine geniş olduğu bir yerde üretilen lale sayısı da milyonları buluyor. En sonunda renk geçişleriyle dolu, adeta bir görsel şölen ortaya çıkıyor.

5 – Patara Kum Tepeleri

Patara Kum Tepeleri, begonvillerle donatılmış taş evleri ve eşsiz deniziyle ülkemizin tatil cennetlerinden Kaş’ta yer alan Patara Plajı’nın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri. 12 km. boyunca uzanan plajda, Patara Antik Kenti yakınlarında yer alan bu tepeler, Afrika çöllerini anımsatmasıyla ziyaretçilere farklı bir deneyim yaşatıyor. Ziyaretçiler tepeleri özellikle gün batımında fotoğraflamak için adeta bir yarış halinde.

6 – Kuyucak Köyü

Siz Kuyucak Köyü’nü Lavanta Kokulu Köy olarak da biliyor olabilirsiniz. Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı olan bu köyde, ülkemizin lavanta üretiminin %90 gibi büyük bir oranı sağlanıyor. Özellikle hasattan önce temmuz ayı boyunca mor kalan lavantalar bizim de Instagram sayfalarımızı mora boyuyor. Çünkü son yıllarda gezginler özellikle temmuz ayında ve hasat zamanı olan ağustos ayında lavanta tarlasında bol bol fotoğraf çekmeye devam ediyor.

7 – Salda Gölü

Tıpkı Suluada gibi ülkemizin Maldivler’i olarak anılan bir diğer destinasyon da Salda Gölü. Turkuaz suyu, beyaz kumları ve tabii ki doğası ile sosyal medyada çok büyük ilgi gören göl, Burdur’un Yeşilova ilçesinde yer alıyor. Önceleri kamp yapmaya izin verilse de daha sonra koruma altına alınarak doğasının bozulması engellenen Salda, eminiz ki daha uzun yıllar Instagram sayfalarımızı süslemeye devam edecek.

8 – Gelidonya Feneri

Manzarası 2007 yılında ülkemizin en güzel manzarası unvanına sahip olan Gelidonya Feneri, Antalya’nın Kumluca ilçesinde yer alıyor. Söz konusu manzara olunca da Instagram kullanıcılarının dikkatinden kaçmıyor. Likya Yolu’nun önemli uğrak noktalarından biri olan fenerin denizden yüksekliği 227 metre ve bulunduğu konumdan manzarayı izlemek ise paha biçilemez.

9 – Pürenli Yaylası

Instagram’ın favorisi Karadeniz yaylalarından biri de Pürenli Yaylası. Düzce’nin Gölyaka ilçesinde yer alan bu yayla, meşhur Doğu Karadeniz yaylalarının büyüleyici güzelliğini aratmıyor. Özellikle İstanbul gibi bir metropole yakın konumu sayesinde hafta sonu şehrin gürültüsünden kaçıp, doğayla bütünleşmek isteyenler için harika bir alternatif. Üstelik Pürenli kamp yapmak için de oldukça ideal.

10 – Çubuk Gölü

Bolu-Göynük’e araçla 15 dakika kadar uzaklıkta yer alan ve her mevsimi ayrı bir güzelliğe sahip olan Çubuk Gölü, gerek iskelesi gerek yel değirmenleri ile görülesi bir güzelliğe sahip. Bir dizi çekimi için yapılmış ve sonrasında yıkılmamış olan yel değirmenleri hiç şüphesiz göle ayrı bir hava katmış. Gölün çevresi ise şehir keşmekeşinden uzakta, uzun bir doğa yürüyüşü yapmak için oldukça keyifli bir alternatif olarak ön plana çıkıyor.



Bu Haber 16.07.2019 - 11:21:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.