Yaz sezonunda Türkiye Rusya'da ne kadar turist kaybetti?

Yaz sezonunda Türkiye Rusya'da ne kadar turist kaybetti?
2023 sezonu yaz döneminde Rusya'dan Türkiye'ye dönük talebinin yüzde 43 düştüğü bildirildi.

Turizm Güncel - Dış Haberler 

Pandemi öncesine göre fiyatların ikiye katlandığı Rusya turizm pazarında Türkiye'ye dönük yaz tatili talebinde büyük düşüş kaydedildi. 

Seyahat acentelerine yönelik her yıl düzenlenen "TrEvolution 2023” etkinliğinde konuşan Rus Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı ve Russian Express Genel Müdürü Taras Kobishchanov, 2019 yılında 50-60 binle ruble olan ortalama Türkiye paket tatillerinin 2023 yılında 105-120 bin rubleye yükseldiğini kaydetti. 

Türk otelcilerin 2023 yılında fiyatları ciddi şekilde artırdığını kaydeden Kobishchanov "Fiyatlarıdaki artış rubledeki yüzde 73 değer kaybı ile birleşince Türkiye'ye dönük yaz tatili talebi yüzde 40 düştü. Yaz aylarında tur operatörleri uçuş programlarında kesintiye gitti. Bu kesinti bölgelere göre değişiklik göstermekle birlikte, ortalama yüzde 30 civarında gerçekleşti." dedi. 

Yaz aylarında Türkiye'ye dönük talepteki düşüş, mobil operatör MTS'nin 2023'ün ilk yarısına ilişkin istatistikleriyle de dolaylı olarak doğrulandı. 3 ile 21 gün arasında dolaşımda kalan Ruslardan elde edilen verilere göre Rusların yurt dışı ziyaretlerinin yüzde 13'ü Birleşik Arap Emirlikleri'ne ve yüzde 26'sı da Türkiye'ye gerçekleşti.


Bu Haber 22.09.2023 - 10:12:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.