'Yatırımcının bizi seçmesi için çok neden var, diğer markalardan farklıyız'

'Yatırımcının bizi seçmesi için çok neden var, diğer markalardan farklıyız'
150 milyon dolarlık bir yatırımla yaklaşık 4 ay önce kapılarını açan İstanbul Marriott Hotel Şişli'nin Genel Müdürü Thomas Eder, bu oteli yeni bir anlayışla hayata geçirdiklerini söyledi. Şu ana kadarki doluluklardan memnun olduklarını belirten Eder, farklı yatırımlar için de fırsat kolladıklarını belirtti.

 
Savaş Daş - TurizmGüncel

Standartlarından ve kalite politikalarından asla ödün vermedeiklerini belirten Thomas Eder ana markaları olan Marriott'un bu otelde tamamıyla yeniden yorumlandığını ifade ett. Eder, "İstanbul Marriott Hotel Şişli daha modern, daha zarif, servis anlayışı daha farklı bir otel oldu. Müziklerde bile bunu görebilirsiniz. Dizayn olarak yaşam tarzını merkeze alan ve tamamen üst standart servis anlayışı sunan bir otel yarattık." dedi.

Dünyada bir sürü başka otel markaları da var. Yatımcı neden Marriott’u tercih etmeli sizce?

MARRIOTT BİR AİLE ŞİRKETİ

Evet, dünyada bir sürü küresel otel zinciri var. Bir kere Marriott hala bir aile şirketi. Şirket, Marriott’ların kızları, erkek çocukları ve ailenin başka üyeleri tarafından yönetiliyor. Marriott, sadece müşteri ile değil, iş ortakları ile de çok yakından ilgileniyor. Burada 45 yıllık bir tecrübe söz konusu. Aynı şeyi diğer zincir markalar için söyleyemeyiz. Öte taraftan Marriott, son derece güvenilir ve partnerleri ile dürüstlük temelinde ilişkiler geliştiren bir şirket. Uzun yıllardır aynı tedarikçilerle çalışırız ve herkesin mutlu olacağı bir iş modelini benimsiyoruz.  Kısacası bu işin nasıl yapılacağını çok iyi biliyoruz.
Aynı zamanda Marriott’un güçlü bir rezervasyon sistemi ve sadakat programı var. Dolayısıyla yatırımcının Marriott’u seçmesi için çok fazla neden var.

Siz de İstanbul’un hala yeni yatağa ihtiyacı olduğunu düşünüyor musunuz?
 
İSTANBUL'UN HALA YATAĞA İHTİYACI VAR

Bence her şehrin yeni yatağa ihtiyacı vardır. İstanbul’da çok fazla yatak olduğu bir gerçek. Yılın tamamı göz önüne alındığında mevcut yatakların yeterli olmadığını görebiliyorsunuz. Daha fazla yatırıma ihtiyaç var. Yatırım arttıkça rekabet artacak, bu da kaliteyi yükseltecektir. Bu nedenle İstanbul’un hala yeni yatağa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Buradaki tek sorun, hangi kategoride olacağı. Lüks segmentte çok fazla yatağa ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Ancak orta segment için aynı durum geçerli değil. Bu kategoride yeni yatırımlara ihtiyaç var.

Peki İstanbul dışında farklı bölgelerde yeni işletme ya da franchise anlaşmaları var mı planınızda?

FIRSAT DOĞARSA DEĞERLENDİRİRİZ

Türkiye Marriott markası için büyük bir potansiyel barındırıyor. Ekonomideki gelişme iyi ve İstanbul dışındaki başka şehirler de hızla gelişiyor. Ankara ve İzmir’de çok iyi tesislerimiz var. Türkiye’deki pek çok şehir Marriott markası için son derece müsait. Biz de Marriott olarak buradaki fırsatlara kapalı değiliz. İstanbul dahil, diğer şehirlerde, Marriott’un herhangi markası ve segmenti için fırsat doğduğunda bunu değerlendiririz.

Zincir markaların Türkiye’de çetin bir rekabet sürecinde oldukları da görülüyor. Bu durum, işletme veya franchise anlaşmalarının yatırımcı lehine değişmesini beraberinde getiriyor mu?

Franchise anlaşmaları konusunda çok fazla tecrübe sahibi değilim. Bu yüzden bu konuda fazla yorumda bulunmak istemem. Bizim de Türkiye’de franchise anlaşması yaptığımız bazı tesislerimiz var ve çok iyi çalışıyorlar. Elbette biz yönetim anlaşmalarını tercih ediyoruz. Çünkü işletme konusunda derin bir bilgi ve deneyime sahibiz.  
 
Marriott Şişli’yi açtınız ve yaklaşık 4 ay geride kaldı. Otelin bu döneme kadarki performansını naıl buluyorsunuz, doluluk ve fiyatlar tatmin edici düzeyde mi?

ŞU ANA KADAR İYİ BİR PERFORMANS SERGİLEDİK

Şunu söyleyebilirim: Açılmasının üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen otelin performansından son derece memnunuz. Bu kadar kısa sürede çok sayıda toplantı ve sosyal etkinliğe ev sahipliği yaptık. Otelimiz ayrıca çok başarılı bir spa salonuna sahip. Dürüst olmak gerekirse, elbette amacımız daha yüksek doluluk ve fiyatları yakalamak. Ancak Marriott hiçbir zaman “en yüksek fiyata satma” politikası olan bir marka değil. Önümüzde fiyatların biraz daha yukarı çekilebileceği fırsatlar da var. 

Özellikle odaklandığınız bir misafir kitlesi var mı, kimlerle çalışıyorsunuz?

HERKESLE ÇALIŞIYORUZ

Bir otel işletiyoruz ve bu anlamda kapımız herkese açık.  Bizimle çalışmak isteyen herkesle çalışıyoruz. Bireysel müşterilerden grup müşterilerine acentelere kadar herkesle çalışıyoruz. Otelde çok sayıda Arap müşterimiz var. En az onlar kadar, hatta daha fazla Avrupalı misafirlerimiz var. Asyalı, Rus... her pazardan müşteri ağırlıyoruz. Pazar konusunda ayrım yapmıyoruz. Hafta içleri daha çok iş müşterilerini, hafta sonları ise turistleri misafir ediyoruz. 
 
Türkiye’de yaşanan protestoların ve siyasal gerilimlerin, ülkenin imajını kötü etkilediğini düşünüyor musunuz?

Elbette bizler turizmciyiz, siyasetçi değiliz. Ancak şunu söyleyebilirim. Bir ülkedeki krizler ve negatif olaylar turizmi etkiliyor.  İstanbul’da olan olaylar büyük ölçüde Taksim ve çevresinde cereyan etti. Biz ise Şişli’deyiz. Taksim’e çok yakınız ama Taksim’de değiliz. Çok fazla insan, bizim otelimizin lokasyonuna hayran kaldılar. Türkiye’de olaylar durulmaya başladı. İşlerin iyice yükseleceğini düşünüyorum.

Son olarak şunu sormak istiyorum: Yabancı bir ülkede otel müdürlüğü yapmak zor mu, sıkıntılar yaşıyor musunuz?

TÜRKİYE'YE ALIŞMAK ZOR OLMADI

Elbette yabancı bir ülkede çalışmanın ve yaşamanın bazı çeldiricileri olabiliyor. Ancak ben bunlara alışkınım. Avusturya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Suudi Arabistan… çok sayıda ülkede yaşadım ve çalıştım. Dolayısıyla bir ülkenin kültürüne ve yapısına alışmak o kadar da zor olmuyor benim için. 
 


Bu Haber 25.06.2014 - 19:32:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • TOLGA 26.06.2014 - 05:40

    Herkesle çalışıyoruzKapımız herkese açık yalanını geçinHerkesle çalışılmaz... Herkesle çalışıyor olsaydınızişinde profesyonel biriyle çalışıyor olsaydınız İnsan Kaynakları Müdürünüzün başvurulara olumuolumsuz geridönüş yapmış olmasını beklersiniz.İşinde Profesyonel olmak bunu gerektirir CVlere cevap ver(e)meyen İnsan Kaynakları Müdürünüzü,İnsan Kaynakları Asistanlarını,Tüm Departman Müdürlerini değiştirmekle işe başlayın...Belki birşeylerin değişmesine vesile olursunuzne dersiniz.DÜRÜST OLUN

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.