Yassıada’ya yapılan 2,6 milyar liralık tesis boş kaldı

Yassıada’ya yapılan 2,6 milyar liralık tesis boş kaldı

Yassıada’ya (Demokrasi ve Özgürlükler Adası) 2,6 milyar lira harcanarak yapılan dev tesisin boş kaldığı ortaya çıktı.


İsmi Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak değiştirilen Yassıada’daki yeni tesisin 2022 yılında adeta sinek avladığı ortaya çıktı.

BirGün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre; 176 kişilik otel, 500 kişilik kongre merkezi, 7 bin 700 metrekarelik müze ve 1.200 kişilik caminin bulunduğu 2,6 milyar liralık yatırımla yapılan tesis 2022 yılında sadece 37 bin kişiyi ağırladı. Adaya gidenlerin önemli bir bölümünün ise Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul ve Yalova Valiliği, Anayasa Mahkemesi, Maarif Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve bazı belediyelerin düzenlediği gezilerle adaya gidenler oluşturdu.

BirGün gazetesi, 22 Temmuz 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER), “Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nı (Yassıada) açıldıktan sonra toplam kaç kişi ziyaret etti?” diye sordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 30 Aralık 2022 tarihinde verdiği yanıtta ise “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” adıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 27 Mayıs 2020’de ziyarete açılan adayı “bugüne kadar 37 bin 37 kişinin ziyaret ettiğini” açıkladı.

Bakanlık, adaya inşa edilen ve geçen yıl batan Katre Island adlı 5 yıldızlı islami otelle ilgili de bilgi paylaştı. Yap-İşlet-Devret modeliyle 2018’de hizmete açılan otel rağbet görmedi. Bakanlığın açıklamasına göre, otel sadece Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) bazı etkinliklerinde kullanıldı. 5 yıldızlı otelde içki ruhsatının olmamasından dolayı da içki satışı yapılamıyor. Oda fiyatlarının da oldukça yüksek olduğu otelde geçen yıl en ucuz oda fiyatı 2 bin 400 TL iken 'Kral' dairesi gecelik 120 bin TL'den kiralanıyordu.

Boş kalan otelin bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildiği açıklanmıştı. Bakanlık, 2022’nin Eylül ayında Resmi Gazete’de ilan yayımladı. İlanda, ‘‘Üzerinde turizm amaçlı yatırım yapmak üzere Bakanlığımız tarafından yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecektir” ifadelerine yer verdi. Ancak düzenlenen ihalelerde şirketlerle anlaşılamadığı iddia edilirken otel ise hâlâ kapalı durumda.



Bu Haber 03.01.2023 - 08:45:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.