''Turizm sektörünü kurtarın!''

''Turizm sektörünü kurtarın!''

Suudi Arabistan'da toplanacak G20 liderlerine seslenen Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi, turizm sektörünün kurtarılması için acil önlemler almaları çağısında bulundu.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC), G20 için Suudi Arabistan'da toplanacak dünya liderlerine seslenerek, koronavirüs nedeniyle tarihinin en büyük krizini yaşayan turizm sektörünü kurtarmak için önlem almaları çağrısında bulundu.

''330 milyon insanın işi kurtarılmalı''

Koronavirüs salgını nedeniyle seyahat sektöründe 75 milyon istihdamın risk altında olduğunu kaydeden WTTC, ''Kruvaziyer şirketleri, hava yolları, GDS ve diğer teknoloji şirketleri, restoranlar, oteller, acenteler ve tur operatörlerini kurtarmak için kaynak ayrılmalı ve eşgüdüm içinde çaba gösterilmeli. Geçimini turizm sektöründen sağlayan 330 milyon insanın işi kurtarılmalı.'' ifadelerini kullandı.

''Daha büyük bir yıkım kaçınılmaz hale geliyor''

WTTC Başkanı ve CEO'su Gloria Guevara, ''Koronavirüs salgını sektörü benzeri görülmemiş bir yıkım ile yüz yüze getirdi. Turizm için küresel bir kurtarma paketi hayata geçirilmedikçe, seyahat sektöründe daha büyük bir yıkım yaşanması kaçınılmaz hale geliyor. Bu nedenle G20'nin acilen, risk altında bulunan 75 milyon istihdamı kurtarmak için harekete geçmesi gerekiyor '' şeklinde konuştu.



Bu Haber 26.03.2020 - 10:23:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yasemin Armut 29.03.2020 - 11:56

    Bende bir turizim işcisiyim çok zor durumdayız kredi borcumuz var nasıl ödeyecegiz bilmiyorum olan işciye oluyor .bizim hakımızı kim savunacak ,(evde kal aç kal) işte sonumuz bu.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.