''Havacılık sektörü bir daha asla eski günlerine dönemeyecek''

''Havacılık sektörü bir daha asla eski günlerine dönemeyecek''
British Airways ve Iberia'yı bünyesinde bulunduran IAG'nin eski CEO'su Willie Walsh, havacılık sektörüyle ilgili tedirgin edecek bir açıklamada bulundu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

British Airways ile Iberia'yı bünyesinde barındıran International Airline Group'un eski CEO'su Willie Walsh, korona salgını havacılık sektörünün eski günlerine bir daha asla dönemeyeceğini söyledi.

‘’Sektör daha küçük ancak daha verimli olacak’’

Geçtiğimiz günlerde emekliliğe ayrılarak koltuğunu Iberia'nın CEO'su Luis Gallago'ya bırakan Willie Walsh, ''Havacılık sektörü bir daha asla eski haline gelmeyecek. Sektör daha küçük ancak daha verimli olacak.'' dedi.

Konsolidasyonlar büyük oranda iflaslardan kaynaklanıyor

Euroncontrol'a online demeç veren Willie Walsh, ''Havacılık sektörü küçülecek ve oyuncu sayısı azalacak. Konsolidasyonun büyük çoğunluğu iflaslardan kaynaklanacak. Öte taraftan Covid-19, hayatta kalan hava yolu şirketlerini daha dayanıklı hale getirecek. Pek çok hava yolu şirketi pozitif yönde yeniden yapılanıyor. Bu nedenle daha dayanıklı olacaklar, ilerideki krizlere daha iyi yanıt verecekler.'' ifadelerini kullandı.

''İyileşme tersine döndü''

Önümüzdeki birkaç ayın havacılık sektörü için çok ama çok zor olacağını vurgulayan IAG eski CEO'su, Avrupa havacılık sektöründe görülen kısa süreli iyileşmenin de tersine döndüğünü söyledi.

Havacılık sektöründe 41 yıl çalışan 58 yaşındaki Willie Walsh, 2011 yılından bu yana IAG'nin CEO'su olarak görev yapıyordu.



Bu Haber 23.09.2020 - 20:48:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.