Vural Öger, o 'hata'yı neden yaptı?

Vural Öger, o 'hata'yı neden yaptı?

Türkiye'nin Almanya seyahat pazarında büyümesinin lokomotifi, iflas eden VÖ Travel ve Holiday Plan'ın yönetim kurulu başkanı Vural Öger, Alman turizm dergisi Touristik Aktuell'e konuştu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Vural Öger'in Touristik Aktuell dergisinin 50. yılına özel röportajının kısa bir bölümü, derginin web sitesinde de yayınlandı. Öger, verdiği demeçte Türkiye turizmi ile ilgili yine çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

''7 milyon Alman tuist hedefi gerçekçi''

Türk turizmcilerin orta vadede Almanya'dan 7 milyon turist beklentisinin oldukça gerçekçi olduğunu belirten Vural Öger, ''gerilimler yaşanmasaydı bu sayıya geçtiğimiz 3 yılda ulaşılabilirdi'' değerlendirmesini yaptı.

'Türkiye Avrupa'nın ikinci büyük destinasyonu''

Türkiye'nin, İspanya'nın ardından, Avrupalı turist için ikinci büyük tatil noktası haline gelmesinin dikkat çekici olduğunu belirten Öger, bu gelişimde otel yatırımlarının önemine dikkat çekiyor. Öger, Türkiye'deki kaliteli otel yatırımlarının kendini gururlandırdığını ifade ediyor.

''Türkiye 'ucuz ülke' imajına büründü, bu beni üzüyor''

Öte yandan Öger, Türkiye'nin turizm politikasına ilişkin eleştiri de getirdi. Ankara'nın turizm politikasının her zaman büyüme odaklı olduğunu kaydeden Öger, ''Bazı bölgelerde aşırı kapasite yaratıldı. Bu nedenle mükemmel oteller sezon dışı dönemlerde düşük fiyatlarla pazara sunuldu.'' dedi. Bu politikanın Türkiye'yi 'ucuz tatil ülkesi' imajına büründürdüğünü söyleyen Öger, ''Bu beni üzüyor.'' dedi.

''Thomas Cook bana verdiği sözü tutmadı''

Öger Tours'u sattıktan sonra VÖ Travel'ı kurmasının hata olduğunu belirten Vural Öger, ''Öger'i sattıktan 5 yıl sonra açtığım VÖ Travel’ı kurmamın büyük bir hata olduğunu düşünüyorum.Yeni kurduğum tur operatörünü sadece Thomas Cook’a cevap vermek için açmıştım. Çünkü onlar bana, Öger’i sattıktan sonra Thomas Cook’un Türkiye’deki incoming işlerini sürdüreceğimi söylemişlerdi. Ancak sözlerini tutmadılar. O yüzden bu reaksiyonu gösterdim.’’ dedi.



Bu Haber 26.08.2019 - 15:50:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Murat BAKAN 15.09.2022 - 04:33

    Vural Öger 2015 yılında bilinçli bir şekilde zarar etmeyen şirketi batırmış 3000 in üzerinde personelin hakkına girmiş bir sürü firmaya borç takmış bir kişi bunu da not alın ve sorularınızda sorabilirsiniz benim 12 yıllık tazminatım ve 2 aylık maaşım gitti hakkımı hiçbir zaman helal etmiyorum.

  • TANER KAVRUK 24.04.2020 - 11:22

    2015 yılında kuşadası kuştur tatil köyünün çamaşır yıkama işini üstlenen firmayım bana attığı kazık 110 000 tl ve ben bugün işimi kaybetmiş durumdayım yanımda yaklaşık 35 kişi çalışıyordu vural ögeri ALLAH a havale ediyorum

  • turgut yazıcı 24.09.2019 - 11:35

    Vural Bey bence de Türk turizm'i açısından önemli bir insandır. Ancak ülkemizde batırmış olduğu şirketlerde çalışan biri olarak çalıştığımız dönemdeki son 3 maaşımızı ve tazminatlarımızı ödememesi kendisinin bizlerin gözünde zavallı ve onursuz bir insan haline getirmiştir. 11.000.000,00 tl personele borcu vardır. Piyasaya olan borçlarını ve devlete olan borçlarını bu tutarın da kat kat üstündedir. Vural Öger ile röportaj yaparken bizlere ve piyasaya attığı bu kazığı da sorun bi zahmet.

  • nafi ünal 23.09.2019 - 11:20

    Bugün Türkiye'yi ayakta tutan sektörün turizm olduğunu görüyoruz. Bu da Sayın Vural ÖĞER Bey'in kişisel çabalarıyla başlatmış olduğu, bazı Alman engelleme çabalarına rağmen, turizm seferberliğinin getirmiş olduğu olumlu sonuçlardır. Biz içeride birbirimizi yiyeceğimize, böyle yurtsever kişilere sahip çıkmalıyız. Saygılarımla Elektrik Mühendisi Nafi ÜNAL.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.