Volkan Bozkır Resort Kongresinde konuştu

Volkan Bozkır Resort Kongresinde konuştu

Resort Turizm Kongresinin bu yılki konuşmacılarından BM 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, sürdürülebilir turizme dikkat çekti.


TurizmGüncel – Antalya

Resort Kongresinde konuşan BM 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, sürdürülebilir turizmin turistler kadar onlara ev sahipliği yapan toplulukların ihtiyacını da gözettiğini belirtti. Bozkır, “. Sürdürülebilir turizm, sosyal ve kültürel değerler korunarak kalıcı bir fayda sağlar. Turizm milyonlarca insana geçim kaynağı oluşturur. Sürdürülebilir turizm için bilinç oluşturulması gerekmektedir. Global turizm etiği kurallarına bağlı acent3 sayısının arttırılması, seyahat acenteler, için sertifikasyon çalışmalarının gerçekleştirilmesi, tedarikçilerin de sisteme eklenmesi sürdürülebilir turizmin gelişmesi için yapılmalıdır. Kültürel ve tarih değerlerin korunması, turizmin çeşitlendirilmesi, sürdürülebilir turizmin tanıtılması, STK’ların bilinçlendirilmesi, alt yapı ve çevresel sorunların çözümlenmesi sürdürülebilir turizmin gelişmesine katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.

Bozkır, konuşmasının devamında şu noktalara dikkat çekti.

“Kalkınma hedeflerine 2030’da ulaşmamız zor”

Bugünkü anlayışımızla devam edersek BM kalkınma hedeflerine 2030 yılında ulaşmamız güç. Dünya devletleri çabalarını iki katına çıkarmalıdır. Geleceğe daha iyi bir gezegen bırakmak için tüm hükümetlerin birlikte hareket etmesi önem arz etmektedir. Turizmi tehdit eden üç unsur vardır. Siyasi istikrarsızlık, Covid ve iklim sıkıntıları turizmi olumsuz etkilemektedir.

“Antalya’nın kıymetini bilmeliyiz”

Antalya’nın kıymetini bilmeliyiz. Turizm sektörünün önderleri bizi daha iyi bir geleceğe taşıyacaktır. Turizm Bakanımızın önderliğinde Antalya ve Türkiye turizmi daha iyi noktalara gelecektir.



Bu Haber 25.11.2021 - 10:26:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.