Vladimir Putin otel fiyatlarının artmasına kızdı

Vladimir Putin otel fiyatlarının artmasına kızdı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kış sezonunda Rusya'da otel fiyatlarının yükselmesinden ve vatandaşların tatil yapamamasından endişe ettiğini söyledi.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Kabine toplantısına katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'da otel arzının artık talebi karşılamadığını söyledi. Putin "Kış kayak sezonunun başındayız ve oda sıkıntısı devam ediyor. Bu da otel fiyatlarının yükselmesine neden oluyor." dedi. 

Ekonomik Kalkınma Bakanı Maxim Reshetnikov'a seslenen Putin "Bu konuda hükümetin bir çözüm planı var mı?" diye sordu. Rusya'da turizmin geliştirilmesi için  pek çok teşvik programı olduğuna dikkat çeken Putin ancak bu programların otel sorununu ortadan kaldırmadığını kaydetti. 

Enerji Bakanı da ülkede oda arzı konusunda sıkıntı yaşandığını belirtti. Bu nedenle Rus hizmet sektöründe fiyatların arttığına dikkat çeken. Bakan, son 10 ayda 2 ve 3 yıldızlı kategorisindeki otellerde fiyatların yüzde 8, 4 ve 5 yıldız kategorisindeki otellerde ise yüzde 14 arttığını açıkladı. 

Ekonomik Kalkınma Bakanı Maxim Reshetnikov ise konaklama sektöründe olumlu gelişmeler olduğuna dikkat çekti. Sene başından bu yana 122 bin otel odasının kayıt altına alındığını ifade eden Reshetnikov, konaklama sektörünün yasal faaliyete geçtiğini ifade etti.


Bu Haber 23.11.2023 - 09:34:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.