Vladimir Putin hükümet üyeleri ile turizmi görüştü

Vladimir Putin hükümet üyeleri ile turizmi görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede turizmin son durumunu görüşmek için hükümet üyeleri ile bir araya geldi.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, turizm sektöründeki gelişmeleri ve 2023 sezon hazırlıklarını görüşmek üzere hükümet üyeleri ile bir araya geldi.

Rusya'da turistik geziler 4 milyon arttı

Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakanı Maxim Reshetnikov, ülkede turizmin son durumu hakkında Başkan Putin'e rapor verdi. Ülkenin güneyindeki hava limanlarında devam eden kısıtlamalara rağmen Rusya'daki turistik gezilerin 4 milyon arttığını ifade eden Reshetnikov, 2023 yılının ilk 3 ayına ait verilerin geçen yılın aynı döneminin yüzde 20 üzerinde olduğunu söyledi.

Sınıflandırılan oda sayısı 770 bine ulaştı

Rakamların inandırıcı olduğunu, turizmde büyümenin devam ettiğini anlatan Maxim Reshetnikov "Turizmdeki büyümede otel yataklarının sınıflandırılması önemli bir rol oynuyor. Sınıflandırılmış oda sayısı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 10 artarak 770 bine ulaştı. Bu yılın ilk çeyreğinde 20 bin oda daha tasnif edildi. Söz konusu oda artışının büyük kısmı sınıflandırılmadan otel hizmeti sunulmasının yasaklanmasından kaynaklanıyor. Sınıflandırma ile beraber ülkedeki aktif otel yatağı sayısı da artıyor. Öte yandan, 2022 yılında 11 bin oda hizmete alındı." diye konuştu.

2022 yılında turizm sektörüne yapılan yatırımların 2021 yılına kıyasla yüzde 14 arttığını kaydeden Reshetnikov 2023 sezonunda Rusların güvenli bir şekilde tatil yapmalarına odaklandıklarını, bu nedenle asansörlerden teleferiklere, yeme-içme yerlerinden konaklama işletmelerine kadar her yerde denetlemeler yaptıklarını söyledi.

Putin: Rusya için turizm hem ekonomik hem de sosyal olarak çok önemli

Rusya için turizmin hem ekonomik hem de sosyal açıdan son derece önemli bir sektör olduğunu belirten Başkan Putin ise iç turizmdeki yüksek gelişim hızına dikkat çekti. Putin "Rus halkının tatillerini kendi ülkelerinde yaparak paralarını Rusya'da bırakmaları sektörün gelişmesine, yeni adımlar adımların atılmasına ve ülkenin turizm alanında daha cazip hale getirilmesine yardımcı olacak." diye konuştu.



Bu Haber 03.05.2023 - 09:54:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.