Vize almak isteyen 2 bin kişiyi dolandırdılar

Vize almak isteyen 2 bin kişiyi dolandırdılar

Vize almak için başvuruda bulunan 2 binden fazla kişiyi dolandıran çeteden 25 kişi tutuklandı, 50 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  


Kurdukları sahte internet siteleriyle yurt dışına vize almak için başvuruda bulunan 2 binden fazla kişiyi yaklaşık 100 milyon lira dolandıran çetenin 75 üyesi İzmir merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Vize başvurunda bulunan kişilere bir hesap numarası göndererek vize ücreti talep eden dolandırıcıların 'yoğunluk' var diyerek 1-2 aylık bir vize alma süresi verdikleri ve bu sürede vatandaşların dolandırıldıklarının bile farkında olmadığı ortaya çıktı.

Ayrıca dolandırıcıların sadece vize başvurusunda bulunanları değil, Erasmus programı kapasımda yurt dışında eğitim görmek isteyen öğrencileri ve deprem nedeniyle yurt dışındaki akrabalarının yanına gitmek isteyen vatandaşları da dolandırdığı belirlendi.

Dolandırıcıların gönderdiği hesap numarasına bağlı görünen şirketlerin var olmadığı ve adreslerin boş olduğu öğrenildi. Öte yandan yatırılan paraların paravan olduğu tespit edilen yaklaşık 25 şirketin hesabına aktarıldığı belirlenirken, paraların izini kaybettirmek için finans yapılanmasındaki ortak havuzda bir süre bekletilip, ardından banka şubelerinden çekildiği ortaya çıktı.

Ayrıca dolandırıcıların, elde ettikleri yaklaşık 100 milyon liranın bir kısmıyla döviz veya altına aldığı, bir kısmıyla lüks otomobiller aldığı tespit edildi. Paranın bir kısmının da 3'üncü kişiler adına şahıs ve şirket hesaplarına yatırıldığı belirlenirken dolandırıcıların lüks içinde tatil yaptıkları da belirlendi.

Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 75 kişiden 50’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 25’i tutuklandı.



Bu Haber 26.07.2023 - 15:26:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.