VİDEO: Rusya ve Almanya turizm pazarlarındaki son gelişmeler

VİDEO: Rusya ve Almanya turizm pazarlarındaki son gelişmeler
Turizm Meclisi TV’de yayınlanan Turizm Arenası’nda Türkiye’nin iki büyük ana pazarı Rusya ve Almanya’daki son gelişmeler masaya yatırıldı.

Turizm Meclisi TV’de TurizmGüncel’den Savaş Daş, TurizmAjansı’ndan Yılmaz Keleş, Turizm Aktüel’den Hassan Arslan ve Tourism Today’den Haluk Özsevim’in katılımıyla yapılan ‘Turizm Arenası’ programında Türkiye’nin en önemli iki turizm pazarı Almanya ve Rusya masaya yatırıldı.

Moderatörlüğünü Yılmaz Keleş’in yaptığı programda değerlendirme yapan TurizmGüncel Haber Koordinatörü Savaş Daş, Türk Dışişleri Bakanlığı’nın ‘Kırım Tatarları ve Çerkeslerin sürgününün’ yıldönümleri ile ilgili yaptığı açıklamaya dikkat çekti. Dışişlerinin bu açıklamasına Rusya’dan sert yanıt geldiğini belirten Daş, Dışişlerinin yaptığı bu açıklamanın Türkiye’yi Rusya’da iyice zora soktuğunu ve Türk tarafının uçuşların başlamasına ilişkin girişimlerinin altını oyduğunu ifade etti.

Haluk Özsevim: Rusya turizm harcamasını kendi içinde tutmaya çalışıyor

Tourism Today Yayın Yönetmeni Haluk Özsevim ise, diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi Rusya’da da kriz olduğunu ve Rusya’nın turizm harcamalarını kendi içinde tutmaya çalıştığını ifade etti. Özsevim, bu konuyla ilgili olarak Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Çernışenko’nun ‘her yıl 35 milyar dolarımız turlarla yurt dışına çıkıyor’ açıklamasına dikkat çekti.

Hasan Araslan: Turizmcilerin etkili olabileceğini düşünmüyorum

Rusya’daki tur operatörlerinin ve seyahat acentelerinin zor durumda olduğuna dikkat çeken Turizm Aktüel Yayın Yönetmeni Hasan Arslan, Rusya’nın tur operatörlerinin zararlarını telafi etmek amacıyla bir süre önce ek bütçe çıkardığını ifade etti Arslan, ‘’Oradaki tur operatörlerinin hükümete söz geçirebileceğini veya cephe alabileceğini sanmıyorum. Hatta Rus turizmciler Türkiye uçuşlarının başlaması için mektup gönderdiler hükümete ama hükümetin bunu dinlediğini sanmıyorum.’’ dedi.

Almanya’da durum daha pozitif

Katılımcılar, Almanya pazarıyla ilgili beklentinin ise giderek daha iyimser bir hale döndüğüne dikkat çektiler. Yapılan değerlendirmelerde, aşı sertifikası olan yolcuların Almanya’ya dönüşte PCR testinden ve karantinadan muaf tutulacak olmasının bunda temel rol oynadığına dikkat çekildi.



Bu Haber 24.05.2021 - 09:37:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.