Veli Çilsal’ın otellerini kiralayan Uğur Morgül’ün başından neler geçti?

Veli Çilsal’ın otellerini kiralayan Uğur Morgül’ün başından neler geçti?
İflas eden Anı Tur’un sahibi Veli Çilsal’dan kiraladığı Didim’deki 3 otelde yaşadığı maddi sıkıntılarla gündeme gelen ve oteleri devreden Uğur Morgül TurizmGüncel'e açıklamalarda bulundu. Şirketi tüm alacak-vereceğiyle devrettiği için personel maaşlarına ilişkin sorumluluğun kendinde olmadığını kaydeden Morgül, yaşadığı maddi sıkıntılarla ilgili Veli Çilsal'ın rolüne dikkat çekti.

TurizmGüncel - Özel

Veli Çilsal’dan kiraladığı Didim’deki 3 oteli Roxy Hotels ismiyle işleten turizmci Uğur Morgül, başından geçen olayları TurizmGüncel’e anlattı. Otelleri bizzat Veli Çilsal’dan kiraladığını ve nakit 48 milyon lira ödeme yaptığını belirten Uğur Morgül 2019 yılının eylül ayında da otelleri Ahmet Ö. isimli iş adamına devrettiğini açıkladı. Morgül, ‘’Personel arkadaşlar ‘alacağımız Uğur Morgül’de’ diyor ama ben şirketi her şeyiyle devrettim, buna personel ödemeleri de dahil. Bunca yıllık melek hayatımda hiç kimsenin hakkını yemedim, kimse de benimle ilgili kötü bir şey söylemedi’’ dedi.

''Personelin parasını alamadığı doğru ama...''

Otelleri devrederek parasını aldığı iddialarına da yanıt veren Uğur Morgül, ‘’Personel ‘paramızı alamadık’ diyerek yanlış bir şey söylemiyor. Ancak muhatap kişi ben değilim. Otelleri Ahmet Ö. isimli bir iş adamına devrettim. O da oteli başka bir şirkete devretmiş. Ben devirden sonra beş kuruş para almadım, aldığımı ıspat etsinler Taksim Meydanı’nda kendimi asarım. O otellerden 30 milyon lira para kaybettim. Haksızlık yapsam gam yemeyeceğim ama yapmadığım halde çocuklarımın bunu yaşaması beni çok üzüyor.’’ ifadelerini kullandı.

''48 milyon lirayı bizzat Veli Çilsal’a ödedim''

Veli Çilsal’ın personeli yanlış bilgilendirdiğini ve bu nedenle olayın kendisinin üzerine kaldığını ifade eden Uğur Morgül, ‘’Veli Çilsal’dan 3 tane otel kiraladım ve o zaman iki yıllık peşinat olan 48 milyon lirayı kendisine nakit olarak ödedim. Bana kiraladığı otellerden bir tanesine ING Bank el koymuş. Bize birtakım evraklar göstererek otelin işletme hakkının kendisine ait olduğunu söyledi ve oteli bize kiraladı. Fakat bankaya olan borcunu ödemediği için bankadan bize tahliye yazısı geldi. Bizim sarsıntımız oradan başladı. Halbu ki otellerle ilgili ödemeyi Veli Çilsal’a yapmıştım.’’ dedi.

''3. ve 4. yıllara ait çeklerim yazılıyor, dava açılıyor''

Kendisinin şu anda mağdur durumda olduğunu ifade eden Uğur Morgül, otelleri devretmiş olmasına rağmen Veli Çilsal’ın 3. ve 4. yıllara ait çekleri yazdırdığını kendisine çek davaları açıldığını söyledi. Morgül, ‘’Yani otellerle ilgili tüm ödemeleri yapmış olmama rağmen hala hakkımda çek davaları var.’’ dedi.

''Personelin maaşının sorumluluğu Ahmet Ö.’de''

Personelin maaşlarının ödenmesine ilişkin tüm sorumluluğun Ahmet Ö.’de olduğunu kaydeden Morgül, otellerin devredildiği yeni şirketin kestiği çeklerin vadeleri geldiğinde, çalışanların maaşının ödeneceğini düşündüğünü dile getirdi.

''Kira ödemelerine ilişkin fatura kesmedi''

Uğur Morgül açıklamasının devamında, ‘’Biz otelleri kiraladığımızda, anlaştığımız kira rakamının üzerinden kira faturası kesmesi gerekiyordu. Bu faturaları kesmeyip devleti vergi kaybına neden olmasına rağmen bunlar da benim üzerime kaldı. Veli Çilsal, ‘Otelimi bankaya teslim ettin’ diyerek beni suçluyor ancak ödemeyi yapmayan kendisi. Ben insanlara borçlu kalacağıma, insanlar bana borçlu kalsın diye düşünen bir insanım. İnsanlar olayın arka planında yaşadığımız mağduriyeti bilmedikleri için böyle düşünüyorlar.’’ diye konuştu.



Bu Haber 03.03.2020 - 17:15:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • levent 01.06.2020 - 11:53

    veli çilsal bu adamı 1 dkda nerden geldiğini şaşırtır zamanında 1 sene dirsek teması beraber çalıştık kafası man kafadır ama etrafındaki çakallar buna bu akılları veriyor diye tahmin ediyorum

  • Esma şengür 28.04.2020 - 04:18

    Anı turda danışman olarak çalıştım maaşı 3ay sonra zorla aldık şirketi silahlı adamlar bastı bankalardan geldiler 30 ailenin aynı anda şirkette bulunduğunu gördüm sırf turları bizim tarafımızdan iptal oldu paralarını odediler ama geri alamadılar birdaha Veli çilsalmı aslaaaa.

  • Yakup 10.03.2020 - 12:39

    Bırakin bu boş lafları biz Veli beyin damadının işlettiği otelin de personeli olduk hakkımızı fazlasıyla aldık herşey yolundaydı.Uğur Morgül maaşlarınızı ödeyeceğiz diye diye kandırdı o kadar insanı şimdide kendini temize çekmeye çalışıyor ne oldu hala maaş ödenecek yazık günah be o kadar insanı rezil ettiniz böyle adamlık olmaz ya bırakın bırakın.

  • Tuğçe Bıçak 04.03.2020 - 12:04

    Veli Çilsal ,hala Anıtur Akdeniz Bölge Müdürlüğünde çalışmış insanların da maaş ve tazminat alacaklarını ödemedi.Devlet mahkemeye ver diyor ama çözüm alınamayacak.Neden mi?Üzerine kayıtlı hiçbir şey yok.Bizlerin çalışıyor göründüğü şirketi başkasına devretmiş.Bu durum kendisinin alışkanlığı sanırım.Yazık çok yazık.....

  • Handan Bozdağ Yıldırım 03.03.2020 - 10:46

    Hic şaşirmadim söz konusu Veli Cilsal olunca her türlü sahtekarlık söz konusu. 10 yıl üst düzey yönetici olarak çalıştığım şirketten bir kuruş tazminat alamayanlardan biri olarak mahkeme sürecimiz devam etmektedie. Uğur beye de çok geçmiş olsun

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.