'Lokanta kalitesinde de vasatlaşma almış başını gidiyor'

'Lokanta kalitesinde de vasatlaşma almış başını gidiyor'

Hürriyet gazetesi yazası Vedat Milor, Türk mutfağının neden tanınmadığını kaleme aldı.


Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip olan Tük mutfağının dünyada yeterince tanınmadığını yazan Vedat Milor, ''Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ama aynı zamanda ciddi bir kriz içindeyiz. Mutfağımızın bazı güçlü taraflarını kısmen temsil eden lokantalar yok değil. Fakat sayıları çok az. Her alanda olduğu gibi lokanta kalitesinde de vasatlaşma almış başını yürüyor. Peki suçlu kim?'' ifadelerini kullandı.

''Saflık olur''

Sık sık “Mutfağımızı yurtdışında tanıtmak için ne yapmalı?” sorusuyla karşılaştığını belirten Milor, Yaşamın her alanında olduğu gibi lokanta kalitesinde de vasatlaşma almış başını yürüyor. Bu şartlarda kaybolmakta olan bir cevheri yabancıların keşfetmesini beklemek saflık olur.'' diye yazdı.

Bozulmanın tarihsel ve kültürel nedenleri

Yıllar içindeki savaşlar, mübadeleler ve varlık vergileri nedeniyle Anadolu ve İstanbul kültürünün yerle bir olduğuna dikkat çeken Vedat Milor, Tedarik zincirinin dejenerasyonu, yeniliğe kapalı olma ve Kolaycılık ve standartlaşmanın bu bozulmadaki tarihsel ve kültürel nedenler olduğunu ifade etti.



Bu Haber 03.06.2019 - 10:06:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.