Ve TUI'nin yüzde 25'inin Alman devletine geçmesine onay

Ve TUI'nin yüzde 25'inin Alman devletine geçmesine onay
Hissedarlar, TUI AG’nin olağanüstü toplantısında sermaye arttırımına ve Alman devletinin yüzde 25'e kadar TUI'ye ortak olmasına onay verdi.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Avrupa’nın en büyük seyahat grubu TUI AG’nin hissedarları, genel kuruldaki tüm maddeleri onayladı.

Hissedarların onayladığı gündem maddeleri arasında, Alman devletinin TUI’nin hisselerinin yüzde 25’ini alması ve 500 milyon euro sermaye artırımına gidilmesi gibi kritik maddeler de yer alıyordu.

Bilindiği üzere TUI, hisse arttırımını ve devlet desteğini kapsayan 1,8 milyar euroluk yeni bir paket üzerinde anlaşmaya varmıştı. Anlaşmanın hayata geçebilmesi için hissedarların onayı gerekiyordu.

Konuyu haberleştiren Spiegel, şu ifadelere yer verdi:

''TUI, seyahat sektörünün koronadan dolayı çöküş yaşamasından aşırı derecede zarar gördü. Devletten zaten yardım almış olan 'hasta' seyahat grubuna artık katılabilir. Koronadan kötü şekilde etkilenen şirketin sahipleri, hisse senedi karşılığında sermaye takas etme konusunda anlaştılar. Bu, Federal hükümetin yüzde 25'e varan bir oranla TUI'ye katılması anlamına geliyor.

Pandemi kısıtlamaları nedeniyle olağanüstü genel kurulu online olarak yapan TUI'nin hissedarları, devletin TUI'ye daha geniş katılımı için nihai onayı verdi.

AB Komisyonu tarafından daha önce yapılan açıklamda, Alman devletinin TUI'ye yaptığı 1 milyar 250 milyon euroluk yardımın rekabet koşullarını uygun olduğu belirtilmişti.''



Bu Haber 05.01.2021 - 16:26:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.