Ve Thomas Cook açıkladı: Teklif aldık!

Ve Thomas Cook açıkladı: Teklif aldık!

Tur operatörü Thomas Cook, şirketin İskandinavya ülkelerindeki hava yolu ve tur operatörü ayağı için teklif aldığını açıkladı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Teklif geldi hisseleri yükseldi

Finansal kriz haberleriyle gündemde olan Thomas Cook'un İskandinavya'daki hava yolu tur operatörünü ayağına özel sermaye şirketi Triton Partners'dan teklif geldiği belirtildi. Haberler sonrası Thomas Cook hisseleri yüzde 7 değer kazandı. Triton Partners'ın satın almak istediği şirketin Norveç, İsveç, Finlandiya ve Danimarka (İskandinavya ayağı) Thomas Cook'un toplam gelirlerinin yüzde 17'sini sağlıyor.

Hava yolundan ayrıca değerlendiriyor

Ving, Tjareborg ve Spies markaları altında faaliyet yürüten Thomas Cook'un İskandinavya ayağının satışının, şubat ayında grup hava yolunun satışındana ayrı olarak değerlendirildiği belirtildi.

Daily Telegraph'ın bildirdiğine göre, Alman-İsviçre ortak fonu olan Triton, yakın zamanda Sunweb isimli seyahat acentesini de satın almıştı.

Kredi dercelendirme şirketleri uyarı yapmıştı

Fitch ve S&P isimli kredi derecelendirme kuruluşları Thomas Cook ile ilgili peş peşe uyarıda bulunmuş ve acilen 300 milyon pound finansman bulunamaması durumuna şirketin taahhütlerini yerine getiremez hale gelebileceğini açıklamıştı.



Bu Haber 24.05.2019 - 13:31:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.