Vali Şahin: Adrasan’da kuralsızlık ve kötü bir ortam oluşmuş 

Vali Şahin: Adrasan’da kuralsızlık ve kötü bir ortam oluşmuş 
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kumluca’ya bağlı Adrasan’da yapılacak düzenlemelere ilişkin bilgi verdi. Bölgede kaynakların sınırsızca tüketimine dayanan kuralsızlık ve kötü bir ortam olduğunu kaydeden Şahin “Adrasan’daki güzelliklere herkes kolayca ulaşacak.” dedi

Adrasan’da yapılacak düzenlemeler

2024 Yılı Adrasan Turizm Değerlendirme Toplantısı”na katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Adrasan’da kamu yararı gözeterek birtakım çalışmalar yapılacağını kaydetti. Adrasan’ın Antalya’nın turizm geliri en düşük yeri olduğunu anlattı. Şahin Adrasan’da yapılacak düzenlemere ilişkin ise “Sahada çok fazla şey değişmeyecek. Tekneleri bir kenara koyacağız. Yolu toparlayıp, ışıklandırma yapacağız. Araçları tek bir yerde toplayacağız. Basit bir yönetim yapıyoruz. Ayrıca teknecilerin yaptığı faaliyeti de belli bir düzene oturtacağız ve takip edeceğiz.” dedi.

Ticari bir kiralama yapılmayacak

Projedeki amaçlarının kumsalı teknelerden arındırmak olduğunu kaydeden Vali Şahin, bölgede herhangi bir ticari kiralama yapılmayacağını bildirdi. Şahin “Bütün mücadelemiz kumsaldaki kalabalığı temizleyerek, vatandaşlarımızın doğal güzelliklerden daha fazla istifade etmesini sağlamak. İnsanın dolaşamadığı güzelliğin ne hükmü var. Biz bu muhteşem güzelliği, harika doğayı hiç kimseye gösteremiyoruz. Bundan istifade edemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kuralsızlık ve insanların birbiri ile sorun yaşadığı kötü bir ortam oluştu

Bazı işletmelerin sebep olduğu sorunlardan dolayı Adrasan’da düzenin kurulamadığını ileri süren Hulusi Şahin, bölgedeki kuraklsızlığın bir süre sonra kaynakların sınırsızca tüketildiği ve insanların birbiri ile sorun yaşadığı kötü bir ortama dönüştüğünü ifade etti. Şahin “Bunun sonucu olarak ne turizm doğru dürüst yapılabiliyor ne de oradaki işletmeler doğru dürüst para kazanabiliyor. Dolayısıyla biz de Adrasan ile ilgili bir çalışma içerisine girdik.” diye konuştu.


Bu Haber 09.01.2024 - 09:30:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ADRASAN VURGU YERI OLMUS

    Gultekin Kesmen 09.01.2024 - 02:05

    2023 senesi yazinda Adrasan a gitmek gafletinde bulundum 65 Yasindayim Turizm ciyim meslegim geregi cok yer gezdim gezmeyede devam ediyorum bu kadar bakimsiz bu kadar pahali bu kadar TURIZM IN BASKENTI DedIgimiz Antalya ya yakismayan bir yer olamaz.Teknelerde 0.50 LT su 75 TL Nescafe 150 TL Cay 100 TL Biranin yanina yaklasamazsiniz 200 TL Teknede 1 tane 9x15 Fotografa 1000 TL istediler. Yollar bakimsiz Cevre duzenlemesi diye birsey yok mekanlar yikiliyor bakimsizliktan ancak fiyatlar 5 yildiz otel fiyati Teknelerin baglandigi yerin karsisinda belediyeye ait b ir bufe var orada 0.50 su 50 Tl Yetkililere duyurulur.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.