Vadi Karatopraklı'dan Silkar Turizm'e yanıt: Batık bir şirket!

Vadi Karatopraklı'dan Silkar Turizm'e yanıt: Batık bir şirket!
Mülk sahibi Silkar Turzm'in Lykia World Link Golf Antalya otelinin işletmecisi Harman HV Turizm ile ilgili açıklamalarına Harman'dan yanıt geldi. Yusuf Vadi Karatopraklı imzası ile yapılan açıklamada, Silkar için ''Batık bir şirket'' ifadesi kullanıldı.



TurizmGüncel

Silkar Turizm'in TurizmGüncel aracılığıyla yaptığı açıklamaya Harman HV Turizm'den yanıt geldi. Yusuf Vadi Karatopraklı tarafından TurizmGüncel'e yapılan açıklamada, Silkar Turizm tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Silkar Turizm için ''batık bir şirket'' ifadesi kullanılan açıklamada, iddiların hukuki dayanağının da bulunmadığı savunuldu.

Harman Turizm tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle:

''Harman HV Turizm Yatırımları A.Ş. ('Harman') olarak 'Lykia World Link Golf Antalya' isimli tesisimizdeki kiracılık sıfatımıza ve tesis üzerindeki yönetim hakkımıza yönelik Adupe Petrol Taşımacılık İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ('Adupe') ve Silkar Turizm Yatırım ve İşletmeleri A.Ş. ('Silkar') tarafından gerçekleştirilen hukuk dışı saldırılara karşı yasal zeminde mücadele yürütmekte olduğumuz bilgisini daha evvelden birçok kez sizlerle paylaşmıştık.

Üzülerek görmekteyiz ki, yargılama süreci devam etmesine rağmen, Silkar şirketi tarafından basın yayın organları kullanılmak suretiyle firmamız hakkında asılsız ve mesnetsiz iddialarda bulunulmakta, bu yol ile yargı mercileri etki altına alınmaya çalışılmaktadır. Adli yargılama süreçlerinin henüz tamamlanmadığını göz önünde bulundurarak, yasalara ve mahkemelerin yetkisine saygılı olan firmamız, mahkeme dosyalarına ilişkin detaylı açıklamalarda bulunmayı uygun bulmamaktadır. Ancak önemle belirtmek isteriz ki, halihazırda Harman’ın tesisten tahliyesine yönelik herhangi bir Mahkeme kararı bulunmadığı gibi, Silkar şirketinin iddialarının aksine Harman’ın tesiste kiracı olmadığını gösteren kesinleşmiş bir mahkeme kararı da mevcut değildir. Manavgat Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen kiracılığımızın tespitine ilişkin dava dosyası kapsamında Yargıtay nezdinde karar düzeltme yoluna başvurulmuş olup, gerek bu dosya gerekse diğer dava dosyası bakımından yargılamalar devam etmektedir.

Ayrıca, basın yayın organları kanalıyla ödeme alamadıklarını iddia eden Silkar şirketi ya da Adupe firması tarafından, Harman’a karşı açılmış herhangi bir alacak davası bulunmadığı gibi bu konuya ilişkin yapılmış bir icra takibi de mevcut değildir. Bu durum da, Silkar şirketi tarafından bu konuya ilişkin olarak herhangi bir hukuki dayanağı olmaksızın yapılan açıklamaların, firmamızın itibarını zedelemeye ve faaliyetlerimizi sekteye uğratmaya yönelik kötü niyetli açıklamalar olduğunu ortaya koymaktadır. Esasen, tesisi kendileri işletiyor olsalardı her gün ortalama 100 bin dolar ciro elde edeceklerini iddia eden, sektörde faaliyet gösteren yerli ve yabancı birçok tur operatörüyle problem yaşayan, tedarikçilerine ve çalışanlarına haklarını ödemeyen borca batık bir şirket olan Silkar şirketi, iflas erteleme sürecini Harman’ın tesisteki alt kiracılığından daha evvel başlatmış olup, bu şekilde basın açıklamalarında bulunmak suretiyle yaşadığı mali problemleri firmamıza yüklemeye çalışmaktadır.

Harman ailesi olarak, güvenilir ve başarılı çizgimizde projelerimizi sürdürmeye devam edeceğimizi, bu asılsız karalama faaliyetlerine prim vermeyeceğimizi ve yasal zeminde haklı mücadelemizi sürdüreceğimizi bildirir, sürecin başından bu yana şüphe duymaksızın yanımızda olan ve desteğini esirgemeyen tüm tedarikçilerimize, tur operatörlerimize, sektör büyüklerimize ve dostlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.''


Bu Haber 24.07.2017 - 14:47:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • AHMET YILMAZ 11.09.2019 - 09:03

    ben hakkımı sana kesinlikle helal etmem ben yeni evlenmiş balayına giden bir çift orada yaşadığım duyguyu anlatamam elimde valizler kapının önünde otel mahkemelik die saçmalayan iki tane embesil giremezsin oraya bi yazı yazmış diecek söz bulamıyorum rabbim yedirmez yedirmesinde colugundan çocuğundan çıksın hastane köşelerinde harca o parayı derdine derman bulama vicdansız

  • Mehmet ÖZ 08.11.2017 - 11:21

    Merhaba, Ben ağustos ayında Harman şirketinin işlettiği bu otelde kaldım. Otel tam bir rezillik içersinde yönetiliyordu. Bunu bağıra bağıra söylüyorum hiç bir bakım otelde yoktu. Oda temizliği sadece giriş ve çikışlarda yapılıyordu. Kaldıgımız surece hiç bir temizlik yapılmadı. Yemekler çok kalitesiz ve çay bile çeşme suyundandı. Hayatımda gördüğüm en kötü işletmeci firma. Bence yorumlara bakın harman nasıl yönetiyormus lykıa wolrd u gorursunuz. Oraya gelen rus turıstler bır daha kesınlıkle gelmeyız dıyıp gıttıler

  • SACİT 18.10.2017 - 11:25

    BU ADAM 2 KOYUNU VERSEN GÜDEMEZ,MADEM İYİ BİR İŞLETMECİSİN DE OTEL PUAN YORUMLARA BAKDA BİRAZ NE OLDUĞUNU GÖR

  • SHREW 18.09.2017 - 03:56

    BU ADAM ONCA İŞÇİYİ EMEKÇİYİ DOLANDIRDI BAYRAM GÜNÜ MİLLETİ İŞTEN ÇIKARTIP RESMEN KAÇTI SIRRA 2 AYLIK MAAŞLARI VERMEDİ HALADA VERMEDİ ONCA ÇOLUK ÇOCUK SAHİBİ İNSANI BAYRAM GÜNÜ BOYNU BÜKÜK BIRAKTI. BUNUN HAKKINI NASIL ÖDEYECEKSİN ALLAHIN VE O ÇOLUK ÇOCUĞUN VE BİZLER GİBİ İHTİYACI OLAN ÇALIŞANLARIN LANETİ ÜZERİNDE OLSUN İKİ YAKAN BİR ARAYA GELMEZ İNŞL.

  • Ahishavi 24.07.2017 - 07:15

    Sana inanırım Vadi Bey. Yolunuz açık olsun.Başarılar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.