Uyanık İngiliz turist Marmaris’te sert kayaya tosladı: 30 bin pound...

Uyanık İngiliz turist Marmaris’te sert kayaya tosladı: 30 bin pound...

Marmaris’te bulunan Emre Hotel, tatildeyken hastalandığını ileri sürüp otelden tazminat koparmaya çalışan İngiliz turisti 30 bin pound tazminata mahkum ettirdi.


TurizmGüncel

Otellerin İngiliz turistle yaşadığı tazminat davalarında bu sefer aksi yönde bir gelişme yaşandı.

Marmaris’te faaliyet gösteren Emre Hotel, tatilde hastalanmadığı halde hastalandığını ileri sürerek otelden tazminat koparmaya çalışan İngiliz turisti tam 30 bin pound para cezasına mahkum ettirdi  

2016 yılının mayıs ayında yaşanan olay şu şekilde gelişti:

Diğer turiste anlattılar

Marmaris’te bulunan Emre Hotels’te konaklayan Jet2 Holidays yolcusu Martin Brown ve Eşi Lindsey Brown; tesisteki yemeklerden zehirlendiklerini iddia ederek para talebinde bulunacaklarını tesiste konaklayan başka bir İngiliz misafire söyledi.

Durumu öğrenen İngiliz misafir bunu  halkla ilişkiler müdürüne anlatınca hemen sorumlu acente ile irtibata geçilip durum acente yetkilisi ile paylaşılmış; gerekli evraklar ve görüntüler olası şikayette sunulmak için hazırlanmış.

Tatilin bitimine 2 gün kala ‘zehirlendik’ dediler

Martin Brown ve Lindsey Brown tatillerinin bitimine iki gün kala yemeklerden zehirlendiklerini iddia ederek doktor istediklerini ve tesisi şikayet edeceklerini, hiçbir tura katılmadıklarını, tesis dışında yiyecek ve içecek tüketmediklerini dile getirdiler. Otelin yaptığı araştırma sonucunda kişilerin tatilleri boyunca tekne turuna katıldıkları ve tesis dışında restorana giderek orada fotoğraf çekip sosyal medyada yayınladıkları tespit edildi.

Avukatlık bürosu davadan çekildi

İngiliz çiftin acente ve oteli avukatlık firmasını verip onlardan 20 pound pound tazminat talebinde bulunması üzerine otel yönetimi daha önce hazırladığı ve onların yalan beyanda bulunduğunu gösteren belgeleri avukatlık bürosuna gönderdi. Avukatlık bürosu da oteli ve acenteyi haklı bularak davadan çekildi.

Bunun üzerine İngiliz çift otelle defalarca irtibata geçerek yaptıkları asılsız şikayetten pişman olduklarını belirtip özür diledi ancak otel yönetimi uyanık çifti affetmedi. 

30 bin pound para cezasına çarptırıldılar

Acente ve otel, bu hileli şikayetle ilgili İngiltere mahkemesinde çift aleyhinde dava açtı. Manchester’da görülen davada, otel ve acentenin sunduğu belgeleri inceleyen mahkeme, Martin Brown ve Lindsey Brown’u tam 30 bin pound tazminat ödemeye mahkum etti. Uyanık çift, para cezasını ödemezlerse hapis yatacaklar. 

Söz konusu haber İngiltere medyasında geniş yer buldu ve gazetelerin ana sayfasında paylaşıldı. 

Otel yönetimi, bu mesajı TurizmGüncel okurlarıyla paylaşarak bu tip olaylarla ilgili otelcilerin ve acentelerin nasıl hareket etmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunmak istediği notunu düştü.



Bu Haber 06.08.2019 - 15:48:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Murat Atsever 09.08.2019 - 12:15

    İngiliz turistin çöpe atılacak kısmı maalesef vatanımıza geldiği için durum bu halde. içip dağıtan - üstünü açan - bağırıp çağıran başka bir millet yok. rus bile masum kalır bunların yanında...

  • Hikmet Akyüz 07.08.2019 - 10:00

    İnşallah bu dava Alman turistler ve Alman acentalarí içinde örnek teşkil eder

  • Mine Dervişoğlu 07.08.2019 - 08:21

    Sektör adına teşekkür ediyor ve tebrik ediyoruz.

  • M. Akif Okunus 06.08.2019 - 04:56

    Bu Olay ingilizler e ders olur umarim

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.