Kriz masası kuruldu!

Kriz masası kuruldu!

Koronavirüs salgını nedeniyle Suudi Arabistan'ın Umre ziyaretlerini askıya alması nedeniyle, kriz masası oluşturuldu.


Suudi Arabistan'ın koronavirüs salgını nedeniyle Umre ziyaretlerini askıya alması sonrası TÜRSAB, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ve Cidde Başkonsolosluğu tarafından kriz masası kuruldu.

''Suudi Arabistan'da henüz koronavirüs vakasına rastlanmadı''

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Diyaeddin Şahin, Suudi Arabistan'da henüz koronavirüs vakasına rastlanmadığına işaret etti.

''Asıl sıkıntı vizesi alınmış, rezevasyonları yapılmış seyahatlerde''

Suudi Arabistan'ın getirdiği askıya alma kararının hem yeni vize verilmemesini, hem de vize alınmış ve rezervasyonları yapılmış seyahatleri kapsadığını kaydeden Diyaeddin Şahin, asıl krizin vizesi alınmış ve rezervasyonları yapılmış seyahatlerle ilgili olduğunu kaydetti.

Uçuşların tamamen durmasıyla havalimanında yolcuların uçaktan indirildiğini kaydeden Diyaeddin Şahin, TÜRSAB ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve Cidde Konsolosluğu'nun konuyu takip ettiğini ifade belirtti.

''Yasağın ilk gününde 3 bin yolcu etkilendi''

Yasağın kısa sürmesi durumunda hava yolu şirketlerinin ve acentelerin kaldığı yerden devam edeceğini, ancak uzaması durumunda yolcuların paralarının iade edileceğini söyleyen Şahin, yasağın geldiği ilk günde etkilenen yolcu sayısının ise 3 bin olduğunu açıkladı.

Kriz masası kuruldu

DİB, TÜRSAB ve Cidde Konsolosluğu'nun kriz masası kurduğunu açıklayan Şahin, yolcuların geri dönüşleriyle ilgili sorun olmadığını belirtti. Şahin, yasağın sektöre maliyeti ile ilgili olarak da, ''Bunu şimdiden kestirmek zor. Ancak yolcu başına 200 dolar ile 1000 dolar arasında zarar olacaktır.'' dedi.



Bu Haber 28.02.2020 - 09:27:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.