Umman Çetinbaş: EB indirimlerini uzatma alışkanlığını 2018'de bıraktık

Umman Çetinbaş: EB indirimlerini uzatma alışkanlığını 2018'de bıraktık
Kilit Hospitality Group CEO'su Umman Çetinbaş, 2018'de 2015 rakamlarına ulaşmanın mümkün olmadığını ancak artık erken rezervasyon indirimlerini uzatma alışkanlığının ortadan kalktığını açıkladı.


Yelda Karaca - Kiev

Fiyat-kalite dengesi konusunda olumlu yönde değişiklik yaptıklarını belirten Umman Çetinbaş, ''Bazı otellerimizde renovasyon, bazılarında yeni yatırımlar yaptık. Bazı otellerimizde ise aquaparkları güçlendirdik.'' dedi.



''EB İNDİRİMLERİNİ UZATMA ALIŞKANLIĞIMIZ ORTADAN KALKTI''

2018 yılında erken rezervasyonlarda fiyatları değiştirme şansı olmadığını kaydeden kaydeden Çetinbaş, ancak erken rezervasyonları uzatmama gibi bir avantajlarının olduğunu ifade etti. Çetinbaş, ''Çünkü Avrupa'da satışların iyi gitmesi Rusya'da ve diğer pazarlarda erken rezervasyon indirimlerini uzatma alışkanlığımızı bu sene bırakmamızı sağladı. Bu bir fiyat revizyonu oldu diyebiliriz.'' ifadelerini kullandı.

''UKRAYNA'DA UÇAK SIKINTISI OLACAĞINI SANMIYORUM''

2019 kontratlarında 2015 seviyesine ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Umman Çetinbaş, Ukrayna ve Rusya'da uçak sıkıntısı olduğuna dair haberler ile ilgili ise, ''Ukrayna'nın 2018'de geçen yılın çok fazla üzerine çıkacağını düşünmüyoruz. Tur operatörleri ile yaptığımız görüşmelerde, 2107 ile 2018'in aşağı-yukarı aynı olacağı bilgisini aldık. Dolayısıyla uçak kapasitesi konusunda çok fazla sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Rusya'da ise var olan problemin çözüleceğini düşünüyorum'' yorumununu yaptı.

''2015 FİYATLARINA 2019-2020'DE ULAŞABİLİRİZ''

Avrupa pazarı ile ilgili de konuşan Çetinbaş, ''Avrupa pazarı ile ilgili gelişmelere nereden baktığınıza bağlı. Geçen yıla kıyasla belki çok iyi. Paks olarak ise 2015 seviyesini belki yakalarız. Ancak fiyat olarak baktığımızda üzerine konması gereken bir fark olduğunu görüyoruz. Fiyat olarak 2014-2015'i yakalayamayız, kimse yakalayamaz. O fiyatlara ancak 2019-2020 gibi ulaşabiliriz, ki o da konjonktür bu şekilde stabil olursa.


Bu Haber 02.04.2018 - 14:55:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.