Ülkay Atmaca. Tüm pazarlarda yüzde 8-10 artış var

Ülkay Atmaca. Tüm pazarlarda yüzde 8-10 artış var

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin (POYD) aylık yemekli toplantısında konuşan Başkan Ülkay Atmaca, İngiltere ve Avrupa pazarlarında erken rezervasyon satışlarının iyi gittiğini, bütün pazarlarda yüzde 8-10 arasında artış kaydedildiğini belirtti.


''HAVAALANI YENİ REKORA GÖRE HAZIRLANDI''
 
Delphin Imperial'de düzenlenen POYD yemeğinde konuşan Atmaca, turizmde iyi bir 2019 yılının geldiğine dikkat çekerek, ''2019 yılında geçmiş bütün yılların üzerinde yeni bir rekor kırılacak gibi gözüküyor. Havaalanı buna göre hazırlandı. Dileğimiz kazasız belasız bir yılın geçmesidir'' dedi.

ÖZBAKI: BELÇİKA FUARI TEKRAR TAKVİME ALINMALI

Toplantıda konuşan Turquoise Hotel Side’nin Genel Müdürü Tuncay Özbakır, Hollanda, Belçika, İngiltere ve Almanya pazarlarında erken rezervasyonlarda çok güzel artışlar gerçekleştiğini vurgulayarak, ''Bütün pazarlarda durum iyi. Fuarlarda da bunu gördük. Ancak Belçika fuarının bakanlığın takviminden çıkarılması bizi üzdü. Bakan Ersoy'a dan Belçika fuarının tekrar takvime alınmasını istedim'' diye konuştu.

''İÇ PAZARDA DURUM İYİ DEĞİL''

İç pazarda durumun iyi olmadığının altını çizen Özbakır, ''İç pazar iyi değil. İç pazarın artan bu fiyatlarla tatil yapması zor. İç pazar fiyatları da Avro'ya endekslendi. Bu da artış getirdi. İyi bir 5 yıldızlı otelde bir gece 1000-1500 Tl arasında oldu. İç pazar satışları geçen yıla göre yüzde 25 geride. Bu kötü'' şeklinde konuştu.

POYD Yönetim Kurulu Başkanı Ülkay Atmaca, yemeğin açılışını gerçekleştirdikten sonra Protel Bilgisayar A.Ş. POYD üyelerine bir sunum gerçekleştirdi. Yemekte Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Nilay Akbaş Tarakçı ve İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü Şube Müdürü Neva Akçayır da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

poyd1

9 YENİ ÜYE KATILDI

POYD'un geleneksel öğle yemeğinde yeni üyelere de belgeleri sunuldu. Boğaç Fethi Gülderen, Ali Burak Özarutan, Cengiz Alper, Sinan Cihangir, Ahmet Antepli, Yelda Sıvacıoğlu, Ali Tarık Yalçın, Tevfik Yılmaz ve Şahin Özçelik, POYD’un yeni üyeleri oldu.


Bu Haber 14.02.2019 - 14:55:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.