Uğur Talayhan açıkladı: Swissotel yiyecek-içecekten ne kadar kazanıyor?

Uğur Talayhan açıkladı: Swissotel yiyecek-içecekten ne kadar kazanıyor?
Swissotel Bosphorus’un genel müdürü Uğur Talayhan tesisin yıllık yiyecek-içecek gelirinin 22 milyon euro olduğunu açıkladı.

Turizm Güncel 

Bu yıl ilki düzenlenen İstanbul Turizm Fuarı (İTF) kapsasamındaki “2023 Sezon Değerlendirmesi ve 2024 Beklentileri” paneline katılan Swissotel Bosphorus Genel Müdürü Uğur Talayhan, 2023’ün herkes için zor bir yıl olduğunu söyledi.

“Otelcilerin ayakları yere basmadı”

Kendisi de dahil olmak üzere, otelcilerin 2022’deki muhteşem sezonun ardından rehavete kapıldığını ve ayaklarının yere basmadığını belirten Talayhan “Deprem ve seçim sürecinden sonra bilhassa lüks segmentteki tesisler atik davranamadı ve bu sezonu kaybetti diyebiliriz. Bu süreçte gördüğüm kadarıyla Airbnb konaklamaları patladı. Şu anda İstanbul’daki 155 bin yatağın 65 bini 4 ve 5 yıldızlı. Bu nedenle fiyatta zorlanma yaşandı. Ekonomi ve bütçeli otel segmenti çok başarılı oldu.” diye konuştu.

En büyük neden deprem

Körfez bölgesindeki ve Rusya’daki zengin turistlerin bu yıl başka destinasyonlara gittiğini kaydeden Talayhan, bunun en büyük nedeninin sürekli ‘İstanbul’da deprem olacak’ haberlerinin çıkması olduğunu ileri sürdü. Talayhan, zengin misafirlerin gelmemesinden dolayı da lüks otellerin zorlandığını anlattı.

“Yiyecek-içecek departmanımızın geliri 22 milyon euro”

2017’de geldiği Swissotel Bosphorus’da o dönem yılda 12 milyon euro yiyecek-içecek geliri elde edildiğini belirten Talayhan “Yiyecek-içecek departmanımızın yıllık geliri 22 milyon euroya yükseldi.Festivaller, partile açık hava sinema gösterimleri yapıyoruz. Tutkumuz bu ve işimizi severek yapıyoruz. 250 olan yiyecek-içecek departmanımızın personel sayısı 450’ye yükseldi.” şeklinde konuştu.

“Suudiler veya Ruslar gelmedi diye ülke turizmi zorlanmamalı”

Olağandışı bir durum olmaması halinde 2024’ün pozitif göründüğünü kaydeden Talayhan “Bu yılki gibi Suudiler veya Ruslar gelmedi diye ülke turizmi zorlanmamalı. Asya bölgesine odaklanmalıyız. Hindistan ve Çin son derece önemli pazarlar. Bu iki ülkenin 3 milyar nüfusu var. Şu anda 2024 için negatif bir görüntü yok. İşin güzel tarafı MICE rezervasyonları ve kruvaziyer turizmi geri geliyor. Umarım bir kriz doğmaz veya yaratılmaz.” dedi.


Bu Haber 05.10.2023 - 10:00:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.