UEFA'dan İstanbullu otelcileri sevindiren karar

UEFA'dan İstanbullu otelcileri sevindiren karar
UEFA'nın, seyircisiz oynanacak 2020 Şampiyonlar Ligi finalini Portekiz'e aldığı, İstanbul'da ise 2021 finalinin seyircili olarak oynanacağı belirtildi.

CNN Türk'te yer alan habere göre UEFA, seyircisiz oynanmasına karar verilen 2020 Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul'dan Portekiz'e aldı. İstanbul ise, 2021'de oynanacak final maçına seyircili olarak ev sahipliği yapacak.

Bu sezon İstanbul-Atatürk Olimpiyat Stadyumunda oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi yar finali ve finali Portekiz'in Lizbon şehrinde seyircisiz oynanacak. EUFA, Rusya'nın St Petersburg kentinde oynanması planlanan 2021 finalinin ise İstanbul'da oynanmasına karar verdi. UEFA hem Avrupa Şampiyonası maçları hem de Şampiyonlar Ligi finalinin aynı kentte oynanmaması için 2021 finali için Türkiye'yi tercih etti.

Türkiye maddi kayıp yaşayacaktı

2020 finalinin İstanbul'da oynanmasına karar verildikten sonra, maçı seyretmeye gelecek seyirciler için oteller ciddi ön ödemeler almıştı. 2020 finalinin İstanbul'da seyircisiz oynanması durumunda oteller bu ön ödemeleri vermek durumunda kalacaktı. Pandemi nedeniyle büyük kayıplar yaşayan otellerin, bu ödemeleri yapmakta zorluk çekeceği belirtilmişti.



Bu Haber 09.06.2020 - 14:53:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.