Ucube şato projesini yapan turizm şirketi için yeni karar

Ucube şato projesini yapan turizm şirketi için yeni karar
Bolu'nun Mudurnu ilçesinde inşa edilen yüzlerce ucube şatonun bulunduğu Burj Al Babas projesi için mahkemeden yeni karar geldi. Daha önce iflasına karar verilen Burj Al Babas Termal Turizm Pazarlama İnşaat Taahhüt Limited Şirketi'nin, İflas Müdürlüğü'nden alınan izinle inşaat ve satış faaliyetlerine devam edeceği belirtildi.

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Araplara satmak için birbirinin aynısı yüzlerce şato inşa eden Sarot Grup için İstanbul Ticaret Mahkemesi İflas Müdürlüğü'nden yeni karar geldi. Şirketin sahibi Mehmet Emin Yerdelen, "İlgili İflas Müdürlüğünden projelerin inşaat maliyetlerinin tamamlanıp hak sahiplerine teslimi için talebimiz üzerine denetimli olarak şirket ticari faaliyetleri için icra iflas kanunları nezdinde izin verilmiş olup, şirketlerimiz denetimli olarak normal faaliyetlerine devam etmektedir. Bu süre zarfında ticari faaliyetler gereği satış ve inşaat çalışmaları eskiden olduğu gibi devam etmektedir" dedi.

Mudurnu'da 2011 yılında yapımına başlanan Burj Al Babas projesi içinde 732 'şato-villa', AVM, otel ve 2 kongre merkezi yer alıyor. Şu ana kadar projede yer alan villalardan 350'sinin satışının yapıldığı açıklanırken, şirketin iflasına şato satın alan Arapların taksitleri ödememesi, dövizdeki dalgalanma ve inşat maliyetlerinin artması gerekçe gösterilmişti.

Artan inşaat maliyetleri ve döviz hareketlerindeki dalgalanmalar nedeniyle şirket varlıklarını korumak ve hak sahiplerine taahhütlerin teslimi için İstanbul 3'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi'ne vade planlaması ve borç ödeme yapılandırılması maksadı ile konkordato başvurusunda bulunduklarını anlatan Mehmet Emin Yerdelen konkordato sürecinin başarıya ulaşmamasında şirkete atanan hükümet komiserlerini sorumlu tuttu.





Bu Haber 17.01.2019 - 09:08:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.