Bir araştırma da ABD’den: Uçaklarda korona kapma riski yüksek mi?

Bir araştırma da ABD’den: Uçaklarda korona kapma riski yüksek mi?
ABD Savunma Bakanlığı, yolcuların maske taktığı uçuşlarda koronavirüse yakalanma riskinin olup olmadığına ilişkin bir araştırma yaptı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan araştırma, yolcuların maske taktığı uçuşlarda koronavirüs bulaşma riskinin düşük olduğunu ortaya koydu.

Kabin içinde bulunan parçacıkların yüzde 99’u...

Boeing'in uzun menzilli uçuşlarda kullandığı uçaklarda yapılan araştırmaya göre, kabin içinde havada bulunan parçacıkların yüzde 99'u her altı dakikada bir uçağın havalandırma sistemindeki filtrelerle dışarıya atılıyor. Bu oranın, evdeki hava sirkülasyonunun 15, hastanelerdeki hava sirkülasyonunun ise 6 kat üzerinde olduğu ifade edildi.

Virüs iletim seviyesi ihmal edilebilir düzeyde

Araştırma sonuçları, yüzde 100 dolu olan bir uçakta 12 saatlik bir uçuşta bile virüs iletim seviyesinin ihmal edilebilir seviyede olduğunu ortaya koydu.

Söz konusu araştırma, uçakta sadece bir vakanın bulunduğu, yolcuların tamamının maske kullandığı ve sağa sola hareket etmediği bir senaryoda gerçekleştirildi.

Bulaşı için 54 saatlik uçuş gerekiyor

ABD Ulaştırma Komutanlığı (USTRANSCOM) yetkilisi Joe Pope, bazı sınırlamalara karşın çalışma sonuçlarının cesaret verici olduğunu belirtti. Hem 777 hem de 767 uçaklarda yapılan araştırmaların, bulaşıcı miktarda dozun kümülatif inhalasyonu (solunum sistemine yerleşmesi) için 54 saatlik bir uçuş gerektiğini söyledi.



Bu Haber 16.10.2020 - 15:08:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.