Uçak seyahatlerinde PCR testi şartı geri getirildi

Uçak seyahatlerinde PCR testi şartı geri getirildi
İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle uçak seyahatlerinde PCR testi şartı geri getirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararla birlikte Eylül ayında koronavirüs aşısı yaptırmayan vatandaşlar için zorunlu hale getirilen PCR testleri alınan yeni karar ile birlikte artık zorunlu olmayacaktı. İçişleri Bakanlığı'ndan valiliklere gönderilen genelgeye göre uçakla şehirler arası seyahatte aşısız, aşı sürecini tamamlamayan, son 180 günde koronavirüs geçirmemiş kişilerden PCR istenmesine devam edilecek.

Genelgede PCR testi istenecek ve istenmeyecek durumlar ise şu şeklide;

-Huzurevi, bakımevi, sevgi evleri ile ceza ve tevkif evlerinin aşısız veya son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş çalışanları, belirlenen durumlarda ceza ve tevkif evlerindeki tutuklu ve hükümlüler, yurt dışına seyahat edecek kişiler (seyahat edilecek ülkenin belirlediği kurallar doğrultusunda) için PCR testi ile tarama yapılmasına devam edilecek.

-Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılacaklara, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapmakta olan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.), tüm kamu ve özel iş yerlerinde çalışanlar ile kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacaklara ise PCR testi ile tarama yapılmayacak.



Bu Haber 17.01.2022 - 08:47:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.