Üç sitede reklam verenler hakkında işlem yapılacak

Üç sitede reklam verenler hakkında işlem yapılacak
Turizmcilerin tanıtım için yoğun olarak kullandığı bazı sosyal medya kanallarına Türkiye'den reklam vermek yasaklandı. Bu mecralarda reklam verenler, terör destekçiliği dahil bir dizi suçtan yargılanacak.

1 Ekim'de yürürlüğe giren 'Sosyal Medya Yasası' çerçevesinde Türkiye'de temsilcilik açmayan Twitter, Periscope ve Pinterest'e reklam vermek yasaklandı.

Sosyal Medya Yasası kapsamında Türkiye'ye temsilci atamayan Twitter, Periscope ve Pinterest sosyal medya platformlarına Türkiye'den reklam vermek yasaklandı. Bu mecralarda reklam verenler hakkında işlem başlatılacak. Yasağa rağmen bu mecralarda reklam verenler aralarında 'Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun' ve 'Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun' gibi maddelerden yargılanacak.

Son olarak Facebook ve Instagram, Türkiye'de temsilci olarak bir tüzel kişilik atama sürecini başlatmaya karar verdiklerini duyurmuş ve açıklamada kişisel verilerin korunmasına yönelik uygulamalarda bir değişiklik olmayacağı belirtilmişti.

Daha önce VKontakte (VK), YouTube, Dailymotion, TikTok da Türkiye'ye temsilci atama sürecini başlattıklarını açıklamıştı.



Bu Haber 19.01.2021 - 14:37:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.