TÜRSAB’ın yeni yönetimi mazbatalarını teslim aldı

TÜRSAB’ın yeni yönetimi mazbatalarını teslim aldı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğinin genel kurulunun ardından yönetim, disiplin ve denetim kurulu üyeleri ile TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya mazbatalarını aldı.


TÜRSAB’ın yeni yönetimi mazbatalarını teslim aldı
TÜRSAB’ın yeni yönetimi mazbatalarını teslim aldı
TÜRSAB’ın yeni yönetimi mazbatalarını teslim aldı
TÜRSAB’ın yeni yönetimi mazbatalarını teslim aldı
TÜRSAB’ın yeni yönetimi mazbatalarını teslim aldı
TÜRSAB’ın yeni yönetimi mazbatalarını teslim aldı
TÜRSAB’ın yeni yönetimi mazbatalarını teslim aldı
TÜRSAB’ın yeni yönetimi mazbatalarını teslim aldı
Turizm Güncel

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 25. genel kurulunda yeniden seçilen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ile yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerine mazbataları teslim edildi.

İstanbul’daki TÜRSAB Genel Merkezinde düzenlenen mazbata törenine Kültür ve Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel, Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRSAB’ın TGA temsilcisi Mete Vardar, yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri katılım gösterdi.

25. dönemde yeniden TÜRSAB başkanı seçilen Firuz Bağlıkaya’ya mazbatasını Bahattin Yücel teslim etti.

Firuz Bağlıkaya

“Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”

Törende konuşma yapan Bağlıkaya şunları söyledi:

Öncelikle bu zorlu kongre sürecinin görünen görünmeyen birçok kahramanı var. En çok teşekkür etmemiz gerekenler ailelerimiz. 24. dönen, yönetim, denetim ve disiplin kurullarında görevli olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kongre öncesi ve kongre süresince sağlık problemleri olmasına rağmen kurumunu can siperane savunan İlker Ünsever’e teşekkür ederim. Bu organizasyonda önemli görevler alan kurumsal ilişkiler departmanı ekibine, tüm haksız eleştiri ve saldırılara rağmen sağ duyusunu kaybetmeden kongreyi tamamlayan medya grubu başkanı Mesut Kanat ve ekibine teşekkür ediyorum. Mali disiplin çok önemli. Üyelerin önüne çıktığımızda gururla durmamızı sağlayan mali işler departmanımızdan Neslihan Örnek ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bunlar dışında emeği geçen bütün departmanlara şükranlarımı sunuyorum. Otel organizasyonlarımızı yapan Cengiz Korkmaz ve ekibine, bilet organizasyonlarımızı yapan Esra Baskın ve Hilal Alptekin’e teşekkür bizleri yalnız bırakmayan BTK ve İhtisas başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum.

“Yeni bir dönem başladı”

Kürsüye yapılan ahlaksız saldırılara sessiz kalmayan Divan Başkanı Bahattin Yücel’e teşekkür ediyorum. Divanda görevli olan herkese çok teşekkür ediyorum. Çok zor bir gece geçirdiler. Lehimize konuşma yapan Ali Rıza Koç ve Recai Bellibaşoğlu’na da çok teşekkür ediyorum. Bakanımızın demokrasi anlayışından kaynaklı olarak 15 aleyhte konuşmanın ardından bizi savunan 2 konuşmacıya özellikle teşekkür ediyorum. Son olarak bize oy veren bize güvenen, kutsal saydığımız bu görevi tekrar bize veren seyahat acentelerimize teşekkür ediyorum.

“Yapacak çok işimiz var”

Yepyeni bir dönem başlıyor. Yapacak çok işimiz var. Zorlu bir dönem bizi bekliyor. Kurumumuza saldırılar aralıksız devam ediyor. Bir müddet daha devam etmesini bekliyorum ama biz çalışmaya devam edeceğiz. Hepimizi için güzel bir dönem olmasını istiyorum. Yeni görev alan yönetim, denetim, disiplin kurulu arkadaşlarımı, TGA yönetim kuruluna seyahat acentelerini temsilen giren Mete Vardar’ı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Hep beraber çok güzel ve başarılı bir dönem geçireceğiz. Geçmiş dönem çok sıkıntılı geçti. Yolunuz açık olsun."

Bahattin Yücel

“Demokrasinin olduğu yerde farklı seslerin yükselmesi doğal”

Kültür ve Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel ise diğer adayların sert bir muhalefet yaparak kongrede başarılı olmayı planladıklarını belirterek, “Kongre tartışmalı ve kavgalıydı ama demokrasinin olduğu her kuruluşta farklı seslerin ve tartışmaların çıkması doğal. Ancak belli nezaket kuralları ve kurumun geleneği doğrultusunda yapılması gerek. Bence kurumun geleneğini ve geleceğini oluşturacak önemli bir eşik geçildi. Eleştirilerin dozu da içeriği de üyelerin büyük çoğunluğu tarafından onaylanmamış bir muhalefet vardı. Belki onun vermiş olduğu psikolojik etkiyle sert bir muhalefet yaparak başaralı olabileceklerini zannettiler. “ şeklinde konuştu.

“Sektör çok zorlu bir dönemden geçecek”

Kongrenin başarılı bir kongre olduğunu ifade eden Yücel, “TÜRSAB’ın kendi geleneğini oluşturma anlamında başarılı bir kongre olduğunu düşünüyorum. Sektör çok zorlu bir dönemden geçecek. Türkiye ve dünya ekonomisi de aynı şekilde. Geçici ve aldatıcı bir takım iyilik vaatlerine kanmadan, geleceğin planlanması açısından yeni yönetimin yeteri kadar güç aldığını düşünüyorum. Çünkü muhalefetin aldığının iki katı oy olarak güven gösterdiniz yönetime. Bu aynı zamanda çok ciddi bir sorumluluk getiriyor. Uzun yıllardır var olan bir sektör bu.” açıklamasında bulundu.

“Kongre iyi bir ders oldu”

Bu kongrenin seyahat acenteciliği mesleğini önemsiz görenlere ders olduğuna dikkat çeken Yücel, “Bu kongrede alınan derslerden bir tanesi yaklaşık 4 bin oy kullanılması. Bu kalabalıkta bir kurul Çin’de kuruluyor. Çok büyük bir kalabalık bu. Önümüzdeki dönemde sanıyorum Türkiye’de siyasal bir iktidar değişikliği de gündemde. Ama olsa da olmasa da bu seyahat acentelerini yasal değişikliğe kavuşturacaktır. Seyahat acenteciliği mesleğinin bu kongrenin kararlarıyla onu önemsiz gören, onun sosyal medyadaki WhatsApp gruplarıyla yönetmeyi kendilerine iş edinerek paylaşanlara bu kongre iyi bir ders oldu. Yeni yönetimin aldığı bir güçte seyahat acentelerinin Türkiye’nin odağı olduğunu kabul ederler. “ ifadelerini kullandı.

TÜRSAB'ın yeni yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Yönetim Kurulu (Asil)

Firuz Barbaros BAĞLIKAYA (Başkan)
Davut GÜNAYDIN (Başkan Yardımcısı)
Hasan EKER (Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı)
Yıldırım TAŞ (Üye)
Mehmet AKYIL (Üye)
Mehmet Hasan GÜNEYSU (Üye)
Talip ALDEMİR (Üye)
Elif URAL (Üye)
A. Fetullah AŞKIN (Üye)

Yönetim Kurulu (Yedek)

Rıza PERÇİN
Özgen UYSAL
Engin CEYLAN
Esra BAŞESKİOĞLU
Oya Ebru KÜÇÜKEL
Kerem Serkan ÇOBAN
Erol TÜRK
Gökhan ATASEVEN
Ali YARAMIŞLI

Denetim Kurulu (Asil)

Hakan BAYINDIR
Eşref ŞENTÜRK
Tülay SALİHOĞLU

Denetim Kurulu (Yedek)

Oktay KARADENİZ
İbrahim GÜL
Özgür BORUCU

Disiplin Kurulu (Asil)

Hacı İbrahim CANATAN
İbrahim TANRIVERDİ
Muharrem GÜLDEMİR

Disiplin Kurulu (Yedek)

Hamdullah ELALMIŞ
Özgür Ildır ÖKSÜZ
Yusuf ALFAT



Bu Haber 07.12.2022 - 15:33:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.