TÜRSAB Türk ve Yunan acenteleri turizm çalıştayında bir araya getirecek

TÜRSAB Türk ve Yunan acenteleri turizm çalıştayında bir araya getirecek
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yunan adalarına tur düzenleyen Türk ve Yunan seyahat acentelerinin katılacağı bir turizm çalıştayına hazırlanıyor.

İki ülke arasında pandemi sebebiyle ağır darbe alan ticari ve turistik faaliyetlerin yaralarını sarmak; sorunları masaya yatırmak ve her iki tarafın da arzu ettiği sürdürülebilir, güçlü bir dostluk ve komşuluk iş birliği ortamı yaratmak amacıyla düzenlenecek çalıştay ile hızlı ve yapıcı adımların temellerinin atılması hedefleniyor.

Pandemi döneminde kapatılan deniz gümrük kapılarının açılmamasından dolayı feribot seferleri yapılamıyor. Komşu ülke vatandaşlarının seyahat edememesi iki ülkenin de turizm sektörünü derinden etkiliyor. Küresel salgının yol açtığı ekonomik yaraların sarılması için büyük gayretlerin gösterildiği bu dönemde, deniz gümrük kapılarının ve feribot seferlerinin açılması; iki ülke arasındaki turistik dolaşımın yeniden canlanması ve özel sektörün ikili ticari ilişkileri açısından büyük önem arz ediyor.

Bu sebeple düzenlenecek çalıştayda, sektörün daha güçlü bir şekilde ayağa kalkması ve dostluk-komşuluk ilişkileri için atılacak adımlar değerlendirilecek.

Özellikle komşu ülkelerle turizmi geliştirmek için benzer çalıştayların Azerbaycan, İran, Gürcistan ve Balkan ülkelerinde faaliyet gösteren seyahat acenteleriyle da gerçekleştirilmesi planlanıyor.



Bu Haber 13.10.2021 - 14:51:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ayşegül Ateş 16.10.2021 - 05:19

    Komşu ülkeler birbirlerini daha iyi tanımalı dostluklar çoğalmalı, turizm çalıştayı ile ülkeler arası işbirliği ve turizm hareketliğinin çoğalması dileğiyle. Gönülden kutluyorum.

  • Tolga Özgüven 15.10.2021 - 05:54

    Çok isabetli bir karar olmuş, emeği geçenleri tebrik ediyorum

  • Alper Berber 14.10.2021 - 10:31

    Pandemi döneminde büyük zararlara uğrayan turizm sektörü için cok olumlu bir adım Hayırlara vesile olur Ekonomi canlanır Ikili ilişkilere büyük faydası olacigini düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederiz Başarılar dilerim

  • Mehmet Zülfü Yolga 14.10.2021 - 06:33

    Güzel..

  • Aytaç Tunçdemir 14.10.2021 - 04:25

    Nurten hanimi tebrik ederim her zaman Ülke turizmi için en kaliteli yatirimlar yapmiştir ve destek çikmistir pandemi sürecinde en çok darbe alan sektor turizm sektorunu bir şekilde ayakta kalmasini için bizlerinde yaninda olmuştur başarilari daim olsun.

  • Güney Levi 14.10.2021 - 02:20

    Çok olumlu bir çalışma başarılar dilerim

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.