TÜRSAB’dan paket tur pazarı: TÜRSAB Rota yol çıktı

TÜRSAB’dan paket tur pazarı: TÜRSAB Rota yol çıktı
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, üye acenteler için geliştirdiği B2B portal ‘TÜRSAB Rota’yı projesini hayata geçirdi. Portal, acenteler arasında iş birliğini geliştirmenin yanında, 5 milyar liralık yeni bir iş hacmi yaratmayı hedefliyor.


Paket tur pazarı işlevi görecek

TÜRSAB’ın 1 milyon lira yatırımla hayata geçirdiği ‘TÜRSAB Rota, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen bir toplantı ile acentelere ve kamuoyun tanıldı. Dijital dönüşüm çağında acentelere rehberlik etmesi, amaçlanan proje, Türkiye’nin her bölgesinden birbirinden farklı binlerce tur paketini ayanı platform üzerinden paylaşmaya imkan verecek bir pakt tur pazarı işlevi görecek.

Ürün çeşitliliği artacak

TÜRSAB güvencesi ve tamamen yerli ve milli ilkesiyle uygulamaya geçirilen TÜRSAB Rota projesi, seyahat acentalarının kendi yörelerine özgün tur paketlerini yükleyebileceği ve B2B hizmet değişimi ve paylaşımı sağlayabileceği bir online platform olacak. Aynı zamanda seyahat severlere, uygun ve binlerce tur paketi seçeneği sunulmasına aracılık edecek olan TÜRSAB Rota uygulamasıyla tüketiciye; şeffaf, adil, güvenli ve birçok yeni rotanın keşfedilebilmesi için olanak sağlanması hedefleniyor. Acentaların karşılıklı üye ilişkilerini güçlendirecek olan uygulama, aynı zamanda ürün çeşitliliğinin de artmasına vesile olacak. TÜRSAB Rota sistemine kolay giriş sağlamak amacıyla Türkiye geneline yayılan 36 TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu aracılığıyla TÜRSAB Akademi tarafından acentalara eğitim verilecek.

tursab_rota1

Firuz Bağlıkaya: İç turizm açısından çok önemli bir proje

TÜRSAB Rota tanıtım toplantısında bir konuşma gerçekleştiren TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, hayata geçirdikleri projenin iç turizm dinamiklerini canlandıracak çok önemli bir adım olduğunu ifade etti.

TÜRSAB Rota’nın Türkiye seyahat endüstrisine yeni bir soluk getireceğini ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Bağlıkaya, dünyanın son derece hızlı bir dönüşümden geçtiği bu dönemde dijital çağa ve akla uygun girişimlerle turizm sektörünün canlanmasına katkı sağladıklarını belirtti.

‘Yerli ve milli bir proje’’

TÜRSAB Rota Projesi ile sektörün uzun yıllardır hayalini kurduğu ve iç turizm açısından son derece önemli olan dijital platformun uzun bir çalışma sonucu yerli ve milli anlayışla hayata geçirildiğini ifade eden Firuz Bağlıkaya, ‘’TÜRSAB Rota projesi ile değişen ve gelişen dünyada ülkemizin ve sektörümüzün menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi hedefledik.’’ diye konuştu.

Bağlıkaya konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

‘Acentaların kendi aralarındaki iş birliği güçlenecek’

Turizmin 12 aya ve ülke geneline yayılması için gösterdiğimiz çalışmaların bir neticesi olarak ortaya çıkan TÜRSAB Rota projesi hem üyemiz seyahat acentalarının kendi aralarındaki iş birliği olanaklarını arttıracak hem de tüketicilere acentalarımızın programları aracılığıyla yepyeni turizm rotaları sunacak.

Tüm acentalarımıza açık olan TÜRSAB rota projesi ile birlikte, lokal acentalarımıza büyük bir imkan sağlamış olacağız. Bu platforma dahil olan üyemiz, binlerce acentanın tur paketine ulaşabildiği gibi kendi ürünlerini de bu platformdan pazarlayabilecek.

Türkiye geneline yayılan 36 Bölge Temsil Kurulu’muz aracılığıyla sisteme kolay ulaşım sağlanması amacıyla TÜRSAB akademi tarafından üyelerimize eğitim verilecek.

firuz_bağlıkaya

‘TÜRSAB Rota en iyi hizmeti sunma fırsatı tanıyor’

Projemiz, TÜRSAB aile üyelerinin birbiriyle olan bağlarını güçlendirirken, seyahat severlere de kültür turizminden yat turizmine, sağlık turizminden doğa turizmine, gastronomi turizminden kış turizmine kadar ülkemizdeki tüm turizm türlerinde en iyi hizmeti sunma fırsatını tanıyor.

TÜRSAB Rota uygulamasında, yerel ve kültürel değerlerimize, doğal güzelliklerimize vurgu yaparak, acentalarımızı her bütçeye uygun farklı turizm ürünlerini sunmaları noktasında buluşturmayı hedefliyoruz.

Bu projede, TÜRSAB şeffaflığı ve güvencesi ile üyelerimize ve dolayısıyla tüketicilere adil, doğru ve en iyi hizmeti sunacağız. Bu yolda en büyük motivasyonumuz; bölgesel acentaların birer tur operatörüne dönüştürülmesine destek olarak istihdam artışına katkı sağlamak ve uzak yakın demeden TÜRSAB ailesindeki her ferdin birbirleriyle olan ilişkilerini güçlendirmek oldu.

‘Ülke ekonomisine 5 milyar liralık katkı sağlamayı hedefliyoruz’

TÜRSAB Rota Projesi, bir yandan vatandaşlarımızın seyahatlerini acentalar aracılığı ile gerçekleştirmesini teşvik ederken diğer yandan esnafımızın canlanmasına ve bölgesel iş hacminin artmasına destek olarak ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Kayıt dışını bitireceğine inandığımız bu projeyle birkaç yıl içerisinde ülke ekonomisine 5 milyar TL’nin üzerinde ek katkı sunmayı hedefliyoruz.

Rotası geleceğin dinamikleriyle belirlenen, sektörün lokomotifi konumundaki Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, her zaman olduğu gibi turizm sektörüne ve ülke ekonomisine canla başla hizmet vermeye devam edecektir.



Bu Haber 31.10.2019 - 13:33:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.