Firuz Bağlıkaya: Yanlış hesap Bağdat’tan döner!

Firuz Bağlıkaya: Yanlış hesap Bağdat’tan döner!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB TV’de yayınlanan ‘Gazeteciler Soruyor’ programında sektörün gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.


‘’Bakanlıkla iletişim kanallarımızı açık tutuyoruz’’

TÜRSAB TV’de yayınlanan ‘Gazeteciler Soruyor’ programında açıklamalar yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, yeni TÜRSAB yasası ile ilgili sürece ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Yasadaki bazı maddelerle ilgili bakanlıkla aralarındaki görüş ayrılığının devam ettiğini kaydeden Bağlıkaya, bakanla veya bakanlıktan bürokratlarla gerginlik yaşanıp yaşanmadığı şeklindeki soruya, ‘’Biz iletişim kanallarımızı açık tutuyoruz açık tutmaya da devam edeceğiz. Ben TÜRSAB başkanıyım buranın haklarıyla ilgili çalışıyorum. Bakanımız da kendi zaviyesinden değerlendiriyor. Çatıştığımız yer olabilir mi olabilir. Biz söyleyeceğimizi söyleriz sonuçta Bakanımızın dediği olur. Biz taleplerimizin doğruluğunu anlatma konusunda mücadelemize devam ederiz" yanıtını verdi.

‘’Buradaki sorun olayın yasallaşıp genellik kazanması’’

Yeni yasada otellere transfer hakkı tanınmak istenmesini eleştiren Bağlıkaya, otellerin y-transfer yapmasına ciddi itirazlarının olduğunu ifade etti. Otellerin seyahat acenteciliği yapmasını doğru bulmadıklarını kaydeden Bağlıkaya, ‘’Oteller halihazırda çok özel misafirleri için transfer yapıyorlar. Bir devletin üst düzey yetkilisini gidip VIP aracıyla havalimanından alan otele zaten kimse gidip belge sormuyor. Buradaki sorun, bu olayın yasallaşıp genellik kazanması. Yasa şu anki haliyle hiçbir sakınca içermiyor gibi görünebilir ama her şey değişebilir’’ şeklinde konuştu.

‘’Transfer işi acentelerin sarı öküzü’’

Otellere transfer yolunun bir kere açılması durumunda bundan sonraki sürecin sıkıntılı olacağını ifade edeb Bağlıkaya, ‘’Transfer işi seyahat acentalarının sarı öküzü bunu bir verdiğiniz zaman devamı gelir, bunun sonu gelmez. Aslında oteller istediklerini şimdi de yapabiliyor. Belli kalitedeki otelin bu işi yapmasında sakınca yok çok önemli misafirleri geldiğinde. Zaten var bu esneklik ama eğer oteller transfer yapabilir diye bir madde olursa çok sakıncalı olur" diye konuştu.

‘’Bakanlığa derdimizi anlatamıyorsak...’’

Yasada otellere transfer hakkı tanınması durumunda TÜRSAB olarak ne yapacakları da sorulan Firuz Bağlıkaya, yasada acentelerle ilgili negatif şeylerin bulunması durumunda dertlerini anlatacaklarını ve acentelerin haklarını sonuna kadar savunacaklarını kaydetti. Bakanlığa yapacakları itirazlarda sonuç alamamaları durumunda farklı mercilerde itirazda bulunacaklarının sinyalini veren Bağlıkaya, "Eğer yasada bizim mesleğimizle ilgili negatif bir gelişme oluyorsa biz de derdimizi anlatacağız. Bakanlığa gidip derdimizi oraya anlatacağız. Bakanlığa derdimizi anlayamıyorsak başka mercilere gidip derdimizi anlatacağız. Hiç kimseye derdimizi anlatamadık ve çıktı bu yasa. Yanlış hesap Bağdat’tan döner, tekrar çalışmaya devam edeceğiz. Biz yasa hazırlama sürecinde bütün acentelerin 40 gün boyunca fikirlerini topladık. İhtisas Başkanlıklarımızın BTK'larımızın görüşlerini aldık. Ben yasa hazırlık sürecinde 25 kez gittim Ankara'ya. Gönül ister ki yasanın tartışılacağı mecra TÜRSAB olsun. Bakanımızın insiyatifine karışamayız. Yasa istemediğimiz bir şekilde çıkarsa yanlış olduğunu anlatırız" ifadelerini kullandı.

‘’Bayram’dan sonra Meclis’e gelir diye düşünüyoruz’’

Mayıs ayında TBMM’ye gelmesi gereken yasa tasarısının neden geciktiği ile ilgili soruya da yanıt veren TÜRSAB Başkanı, TBMM’deki gündemin yoğurun olmasında dolayı TÜRSAB yasasının öncelik alamamış olabileceğini söyledi. Yasanın bayramdan sonra Meclis’e geleceğini düşündüğünü ifade eden Bağlıkaya, "Bakanımız yasanın bir an önce çıkması konusunda hassas. Yasanın çıkmasıyla ilgili hepimizin bulunduğu ortamlarda kendisi de söyledi. Ben bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum istemediğimiz şeyler olabilir mi olabilir biz yine onunla ilgili mücadelemize devam edeceğiz daha yönetmelik ayağı var. Biz iyi niyetle mesai harcıyoruz elimizden geldiği kadar da bir şeyleri oldurmaya çalışıyoruz ama şikayet edilecek bir durumda da değiliz." diye konuştu.



Bu Haber 20.05.2019 - 20:00:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.