''189 icra takibiyle karşılaştık, yılmadık''

''189 icra takibiyle karşılaştık, yılmadık''
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, göreve geldikleri günden bu yana 189 icra takibi ile karşı karşıya kaldıklarını ama yılmayarak kurumu ticaretten uzak tuttuklarını söyledi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Heyeti, Marmaris bölgesinde faaliyet gösteren seyahat acenteleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Gecede Firuz Bağlıkaya, turizm gündeminin en merak edilen konularının başında gelen yeni yasa çalışmasıyla ilgili güncel durumdan da söz etti.

''189 icra takibi ile karşı karşıya kaldık''

Seçildikleri günden bugüne kadar yapılan icraatlar hakkında bilgi veren Bağlıkaya, “Geldiğimiz günden bu yana finansal yapımızı düzeltmek için çalışmalara başladık. Tam 189 icra takibi ile karşı karşıya kaldık ama yılmayarak TÜRSAB’ı ticarete sürükleyen zihniyete dur dedik. Geçmiş döneme ait 13,9 milyon liranın üzerinde borcu kapattık. 78 kişilik denetim ekibi kurarak 2017 senesinde 3240 olan denetim sayısını 81 ilde 41 bin 199’a çıkardık. Ülkemizi Berlin, Londra, Moskova, Ukrayna, Dubai gibi dünyanın en önemli turizm fuarlarında temsil ettik ve dijitalleşen dünyaya ayak uydurmak için Turizm Sektörü Dijitalleşme Yol Haritası Raporu’nu yayınladık” dedi.

''O şan, o şeref ona yakışır''

Yasayla ilgili de açıklama yapan Bağlıkaya;, “Geceli gündüzlü yapmış olduğumuz yasa çalışmamızı 3 ay önce Bakanımıza teslim ettik. Sektörümüzün ve meslektaşlarımız olan siz seyahat acentalarının tüm sorunlarını yeni yasamız çözecek. Dolayısıyla bu yasanın çıkması da turizmin içinden gelen Bakanımıza yakışır düşüncesindeyim. Bakanımız söz verdiği gibi yasamızı çıkartırsa o şan, o şeref ona yakışır” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 26.06.2019 - 15:59:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Artık Bizleri Koruyun! 27.06.2019 - 09:58

    TÜRSAB; Ne zaman bizleri koruyacaksınız! Antalya Kundu Belek Kemer Bölgelerindeki taksiler bizim işimizi yapıyor! Otellerin girişlerinde Tur Programı şeklinde afişleri mevcuttur. Ve buradan turistlere 3 lü 4 lü turistik yerlere götürüyorlar ve tur yapıyorlar, gitmişkende Zorla Deri Kuyum Hediyelik eşya dükkanlarına sokuyorlar! Bu kimin işi Sayın Başkan! Ayrıca benım acentem var 2 musterı bıreysel olarak pamukkaleye gıtmek ıstıyor, kendı araclarımızla tura cıkamıyoruz eyvallah, Anlaşmalı oldugumuz tasıma fırması ıle gonderıyoruz D2 belgelı arac ıle ama PAmukkale gırısınde Rehberler Odası personellerı aracımıza ceza yazıyor neden? aracta rehber yok dıye arkadas musterı ıstemıyor ne dıye bana ceza yazıyorsunuz? TAKSI oraya gunde bınlerce bu sekılde turıst goturuyor neden onlardan da ıstenmıyor aynı turıst onlar ıle gıtse sorun degıl ama bızle gıttı dıye sorun ve ceza yıyoruz. Kadrıye de yol kesmısler yuzlerce taksı kontak kapatmıs, turıstler zor durumda kalmıs madurlar ama beledıye baskanı valısı kaymakamı adamların ayaklarına gıdıyor ve otel ıcındekı rent a car fırmalarını sucluyor. Once kendılerıne baksınlar! Ha hoş otel içindeki rent a car firmalarıda boş değil Kaçak Transfer yapıyorlar Kaçak Tur Organızasyonu yapıyorlar Ustelık OTELLER kacak olarak o kısılere Masa kıralamıs yıllık 25 bın euro ya.. Sıstemın heryerı yanlıslıklar ıle dolur. Otel ıcerısındekı rent a car fırmalarını yasaklamaları gerekır zaten ıskansız projede olmayan yerlerı nasıl kıraya verıyor bu oteller? neden kımse bu yanlıs gıdısata dur demez!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.