‘TÜRSAB ilk defa Diyanet’le al-ver işine girmedi’

‘TÜRSAB ilk defa Diyanet’le al-ver işine girmedi’

Yapılan seçimlerle yönetime gelen TÜRSAB’a bağlı 35 Bölge Temsil Kurulu’nun başkanı, düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. Törende konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, daha öncelerde Diyanet’le kurulan al-ver ilişkilerinin kendi dönemlerinde sonlandığını söyledi.


TurizmGüncel

Yapılan seçimlerle göreve gelen 35 TÜRSAB BTK Başkanı, TÜRSAB genel merkezinde düzenlenen bir törenle mazbatalarını aldı.

Düzenlenen toplantıda, TÜRSAB’a bağlı birimlerin başkanları ve genel müdürleri kendilerini BTK başkanlarına tanıtarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

‘Kısa süre içinde çok şey yaptık’

Mazbata töreninde bir konuşma yapan Firuz Bağlıkaya, 20 aydır görevde olduklarını ve TÜRSAB tarihinde en yüksek oyu alıp en kısa süre görev yapan yönetim kurulu olduklarını belirtti. Kısa süre içinde çok şey yapmak zoruna kaldıklarını kaydeden Bağlıkaya, konuşmasında şu noktalara değindi:

‘BTK seçimlerinde taraf olmadık’

En önce yapılması gereken şey TÜRSAB’da adaleti sağlamakta. Bunu 20 ayda mükemmel oturttuk. En önemli göstergesi de BTK seçimleriydi. Hiçbir BTK seçiminde taraf olmadık. Tarafmışız göstermeye çalışanlar oldu ama biz olmadık. Taraf olmadığımız için küsenler de oldu. Samimiyetle, müdahale etmeden seçimleri tamamladık.

Sizler bu adaletli seçimlerin sonucunda seçilerek buraya geldiniz. Biz biat istemiyoruz. İnsanların hür iradeleriyle karar vermelerini istiyoruz. Daha önce bu işler alışverişti. Masa başlında listeler hazırlanırdı. Şeffaflık ve adaletli olmak verdiğimiz sözlerin başında geliyordu.

Belgesiz harcamamız ve dışarıdan hiçbir gelirimiz yok. Yaptığımız ticari işler için TÜRSAB içinde şeffaf bir iktisadi işletme kurduk. Buraya talip olanların çıkar için mi, hizmet için mi talip olduğunu anlamak için buralarda 15 milyon liraların döndüğü ticareti kaldırdık, şeffaflık getirdik.

BTK mazbata töreni

‘Yasa çıksa da çıkmasa da iki dönem sözü verdik’

TÜRSAB olarak bizim yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Bize bağlı olmayan yasal düzenlemeyle ilgili sorunlar var. Bakanımız yasanın aralık ayında çıkacağını söyledi, umarım çıkar. Biz iki dönem sözü verdik. Yasa çıksın veya çıkmasın iki dönem. Neden? Çünkü biz burada 3-5 ayı, daha önce hazırlanıp tezgahlanmış mali sorunlarla uğraşarak geçirdik. Mazbatamızı alıp pazartesi göreve başladık, pazartesi, salı, çarşamba... hacizler gelmeye başladı. Kaçar mıyız, bırakır gider miyiz diye beklediler. Direndik ve 2-3 ay içinde bitti o işler. Burada binayı ve kurulu savurduk.

‘TÜRSAB ilk defa DİB ile al-ver işine girmedi’

TÜRSAB ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ile bir al-ver işine girmedi. DİB ile TÜRSAB tarafından alınan kararlarla, TÜRSAB üyelerinden paralar alındı. Şimdi Hac ve umre acentecileri gelip ‘bizden bir şey istiyor musunuz?’ diye soruyor, hayır istemiyoruz diyoruz. 

Bölgesinde takdir gören arkadaşımızın bizim başımızın üstünde yeri var. İster bizimle olsun ister olmasın. Hiç kimseye bizimle çalışmıyor diye gönül koymam. Herkes kendi imkanlarıyla, istediği adayı desteklemeyebilir. TÜRSAB’ın imkanlarıyla değil. Sizler de bu ekibin bir parçasısınız ve bu kurumu kötülüklerden koruyacağız. 

‘BTK’ları etkili ve yetkili kurumlar haline getirdik’

BTK’ları etkili ve yetkili kurumlar haline getirdik. Tüm BTK’ların artık bir bütçesi var. BTK Başkanının onaylamadığı bir yeni acenteye izin vermedik. Yapmak istedikleri etkinliklere izin verdik. BTK’lar etkili ve yetkili kurumlar haline geldiği için, BTK seçimlerine olan katılım genel kurula olan katılımı aştı. BTK’ları güçlendirmeye söz vermiştik, daha da güçlendireceğiz. 



Bu Haber 23.10.2019 - 17:07:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.