'Diğer online acenteler için de yasal süreç başlatacağız'

'Diğer online acenteler için de yasal süreç başlatacağız'

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Booking.com'da olduğu gibi, Türkiye'de haksız rekabete neden olan diğer online acenteler için de yasal süreç başlatacaklarını açıkladı.


‘Diğer firmalar için de yasal süreç başlatacağız’

Booking.com'un haksız rekabete neden olduğuna ilişkin kararının TÜRSAB'ın haklı olduğunu gösterdğini belirten Firuz Bağlıkaya, Türkiye'de vergi vermeden, belgesiz bir şekilde faaliyet gösteren tüm diğer firmalar için de yasal süreç başlatacaklarını ifade etti.

‘Acente belgesi almak zorunda’

Booking.com'un belge olmadan ve vergi vermeden seyahat acentesi faaliyeti yürüttüğünü ileri süren Bağlıkaya, "Mahkeme Booking.com'un belge almadan faaliyetlerini sürdüremeyeceğine karar verdi. Mahkemenin gerekçeli kararını görmek gerekiyor ancak şu anda belge olmadan faaliyette bulunamaz.'' dedi. Bağlıkaya, Booking.com'un acente belgesi almak ve Türkiye'de yasal bir yapıya kavuşmak zorunda olduğuna dikkat çekti.



Bu Haber 19.10.2019 - 12:00:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • S.Kaplan 20.10.2019 - 09:09

    Komik ceza verilmis... Bir de yildizsiz oteller yildizliymis gibi satiyor. Bir el atin lutfen...

  • murat bilen 19.10.2019 - 07:26

    sayın firuz bağlıkayada aynen başaran ulusoyun izinde nedenmi?mahkemeye gittiniz ne oldu booking.com kapatıldı,program ile açılabiliyor yani sadece şow yapmayın,peki gelelim kapattınız ne oldu isimlerini yazmıyorum diğer acentalar daha fazla müşteri çekmeye başladılar,ne oldu diğerlerine yöneldi tatilciler bu haksızlık değilmi?maliye konusuna gelince otelci zaten mecburen fatura kesmek zorunda kart ile yapılıyor işlemler,türsab gibi bir kurumun turizme,otelcilerimize ne kadar zarar verdiği ortadadır pes doğrusu

  • turizmco 19.10.2019 - 02:37

    tophotels.ru acenta değil şirketi bile yok Türkiye'de, otellerden para topluyor

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.