TÜRSAB Akdeniz BTK Başkanı Ferit Turgut: AB ülkelerine PCR testi kaldırılmalı

TÜRSAB Akdeniz BTK Başkanı Ferit Turgut: AB ülkelerine PCR testi kaldırılmalı
Turizm Meclisi TV’ye konuşan TÜRSAB Akdeniz BTK Başkanı Ferit Turgut, önlem alınmaması durumunda Türkiye’nin turizmde ciddi kayıplar yaşayabileceğini söyledi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği Dijital Covid Sertifikası sistemiyle uyum sağlayacak bir sistemi devreye alması gerektiğini savunan TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, Avrupa’dan gelen turistlere uygulanan PCR testinin de bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi.

‘’Türkiye hızla uygulamaya adapte olmalı’’

Avrupa Birliği’nin, aşı pasaportu olarak bilinen "AB Dijital Covid Sertifikası" üzerinde anlaşmaya varmasının önemine dikkat çeken TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, Türkiye’nin hızla bu uygulamaya adapte olması gerektiğini savundu.

AB Dijital Covid Sertifikasıyla adaptasyonun sağlanabilmesi halinde haziran ayı içinde turizm aktivitesinin başlayacağını belirten Ferit Turgut, temmuz ve ağustos ayları için de rezervasyonların artarak devam edebileceğini söyledi.

“Aşı kartı uygulamasına geçilsin”

Geç kalınması halinde Almanya, İngiltere ve Hollanda pazarında ciddi kayıplar yaşanacağını belirten Ferit Turgut, sektör olarak PCR testinin kaldırılarak aşı kartı uygulamasına geçilmesini beklediklerini söyledi.



Bu Haber 01.06.2021 - 11:47:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kerim 02.06.2021 - 12:16

    Hangi akla Yurt Dışından Gelenlerin PCR testinin kaldırılmasını söyleyebilirsiniz . Bunu söyleyenlerin aklından şüphe etmek lazım. Yada bu hastalığın ne olduğunu kendilerine iyice izah etmek lazım ... YAZIK !!!!

  • kemal 02.06.2021 - 06:55

    test - aşı veya hastalığı geçirilmiş olma belgelerinin yeniden zorunlu hale gelmesi isteyenler avrupa almanya adamlar vatandaşları riske atmak istemiyorlar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.