TÜROFED’den Bakan Günay’a yanıt: Çifte rezervasyon sorunu olmaz!

TÜROFED’den Bakan Günay’a yanıt: Çifte rezervasyon sorunu olmaz!
TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, ITB Berlin’de basın toplantısı düzenleyerek çifte rezervasyon konusunda açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın açıklamalarını değerlendirdi.



Eda Özsoy – Turizm Guncel - Berlin

YÜZDE 5’LİK BİR BÜYÜME BEKLİYORUZ

Bu yıl en az yüzde 5’lik bir büyüme beklediklerini kaydeden Barut şunları söyledi;

, “Bu fuarlar da beklentilerimizi teyit ediyor. Bu yılın bir özelliği de geliri de iyi olan bir yıl olacaktır. Son dakika satışları için fazla yer kalmayacaktır. Ama bunu derken, Türkiye’de çifte rezervasyon sorunu da olmaz. Biz Türk otelcileri olarak şunu söylemek istiyoruz.



TÜRKİYE’DE TALEP ARTIŞI İLK KEZ YAŞANMIYOR

"Türkiye’de ilk kez talep artmıyor. Yeterince profesyoneliz. Türk turizmini, kendi mesleğini zora sokacak bir yanlışlığın içinde olmaz. Yeni yataklar devreye giriyor. Bunu da unutmamak lazım. Kuzey Afrika’daki sıkıntılardan dolayı bir talep yakaladık ama sezon ortalarına doğru Mısır ve Tunus’un normal hareketine başlayacağını düşünüyoruz. Bu süreçte, o ülkeler de fiyat indirimine girecektir. Onun için biz başarılı, çifte rezervasyonun olmadığı, geliri yüksek bir sezon bekliyoruz. Gelirde yüzde 15’lik bir yükselme beklentisi içindeyiz."

Fuarın ilk günlerinden itibaren Türk turizm sektörünün 2011 yılına yönelik hedeflerini pekiştiren “Türkiye İlgisi”nin gözlendiği ITB Berlin Fuarı ile ilgili Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut şu değerlendirmeleri yaptı: “Fuar bizim açımızdan çok başarılı sürüyor. Türkiye’ye yönelik ilgi gayet iyi. Gelişmelerden memnunuz. Türkiye’nin en büyük pazarı konumundaki Almanya’da 2010 yılında gerçekleşen olumlu gelişmelerin devam ederek  2011 yılında yüzde 5’lik bir artışa  dönüşeceğini tahmin ediyoruz. Olayların etkisiyle Mısır ve Tunus’a yönelik rezervasyonlarda gerileme izlenirken, Türkiye’ye yönelik ciddi rezervasyon artışları görülüyor. Kimilerince Türkiye için fiyat artışları ve çifte rezervasyon konularında soru işaretleri bulunuyorsa bunun yanıtı çok  açıktır: Bu gelişmeler paralelinde artacak talep durumunda Türkiye bunu, fırsatçılığa dönüştürmeyecek  çifte rezervasyon sıkıntısı da yaşamayacaktır, Çünkü turizmde Akdeniz’in lider ülkesi olmayı hedefleyen bir ülkenin turizmcileri olarak bu tarz gelişmelerde karşı nasıl hareket edilmesi konusunda yeterli bilgi birikimine ve tecrübeye sahibiz" dedi.





Bu Haber 13.03.2011 - 10:39:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.