Türkiye’ye gelen turistler seyahat başına ne kadar harcıyor?

Türkiye’ye gelen turistler seyahat başına ne kadar harcıyor?

Visa 2023 Global Seyahat Trendleri Araştırmasına ilişkin verileri yayınladı. Araştırmaya göre Türkiye’ye gelen turistler seyahat başına ortalama 2 bin 900 dolar harcıyor.


Visa tarafından yapılan Visa 2023 Global Seyahat Trendleri Araştırmasına göre, Türkiye en çok Almanya, İngiltere, ABD ve Orta Doğu ülkelerinden seyahat edenler için cazip bir destinasyon olma özelliğini taşıyor. Her 10 yabancı turistten 4’ünün 12 ay içinde Türkiye’ye yeniden gelmeyi planladığını ortaya koyan araştırmaya göre, yüzde 54 ile lezzetli yemekler, yüzde 42 ile bütçe dostu olma özelliği ve yüzde 41 ile cazip alışveriş imkanları Türkiye’yi çekici kılan ana nedenler arasında yer alıyor. Türkiye’yi özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği de görülüyor.

Ödemelerde kart ve temassız işlemler tercih ediliyor

Araştırmaya göre turistlerin yüzde 57’si ödemelerini kartla yapmayı tercih ediyor. Turistlerin kart kullanımını tercih etmedeki başlıca sebepleri; kart kabulünün yaygınlığı, kartların ATM’lerde geçerliliği ve kişisel tercihe bağlı olarak kart kullanmaları şeklinde sıralanıyor. Kart kullananların yüzde 83’ü ödemelerini temassız yapmayı tercih ediyor.

Seyahat başına ortalama harcama tutarı 2 bin 900 dolar

Araştırmaya göre Türkiye’yi ziyaret eden yabancı turistler seyahat başına ortalama 2 bin 900 dolar harcıyor. Seyahat başına en yüksek harcamayı 4 bin 15 dolar ile 12 yaşından büyük çocuklarla seyahat eden aileler gerçekleştiriyor.

“Türkiye’nin turizm gelirlerini 40 yıldır destekliyoruz”

Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, “Visa 2023 Global Seyahat Trendleri Araştırması’ndan çıkan sonuçlar, ülkemizdeki turizm sektörü için önemli içgörüler barındırıyor. 2024, Visa’nın Türkiye’deki varlığının 40. yıldönümü. Visa olarak ilk günden bu yana ülkemizi ziyaret eden yabancı turistlerin her zaman rahat ve güvenli ödeme yapabilmeleri yolunda bir köprü olduk. Ülkemize döviz bazlı turizm gelirlerinin akışını sağlayan altyapımız sayesinde bu rolümüzü en iyi şekilde yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Turistler, Türkiye'de ortalama 11 gece konaklıyor

Araştırma yabancı turistlerin Türkiye'de ortalama 11 gece konakladığını da ortaya koyuyor. Güvenlik, temizlik ve konum, Türkiye’yi ziyaret eden turistler için konaklamada temel kriterleri oluşturuyor. Türkiye'yi ziyaret eden turistlerin yüzd3 80'i konaklamak için otelleri tercih ediyor. Bu alanda yüzde 91 ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), yüzde 89 ile Almanya ve yüzde 84 İngiltere öne çıkıyor.

Kişisel rezervasyon ve deneyimler tercih ediliyor

Visa 2023 Global Seyahat Trendleri Araştırması’na göre Türkiye’ye gelen ziyaretçiler en çok tatil amaçlı seyahat ediyor ve kişiselleştirilmiş deneyimleri tercih ediyor. Turistlerin yüzde 29'u "her şey dahil" konaklama, yüzde 21'i "kısmi paket" seçerken, yüzde 50’si kendi rezervasyonunu kendi yapmayı tercih ediyor. Arkadaş veya aile önerileri, seyahat edenler için önemli bir referans kaynağı olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda seyahat inceleme siteleri, arama motoru sonuçları ve sosyal medya paylaşımları da etkili oluyor. Turistler genellikle konaklama ve ulaşım için bir ay öncesinden rezervasyon yapmayı tercih ederken, restoran rezervasyonları ülkeye ulaştıktan sonra gerçekleştiriliyor.

Sürdürülebilir seyahatin geleceği açık

Araştırma, Türkiye’ye gelen turistlerin yüzde 87’sinin, diğer alternatiflere göre benzer fiyat seviyesinde ya da daha ucuz olması durumunda çevre dostu seyahati tercih edeceğini ortaya koyuyor. Yüzde 24 ile sürdürülebilirlik kriterlerine uygun konaklama tesisleri, yüzde 20 ile ulaşımda enerjinin verimli kullanımı ve yüzde 20 ile tek kullanımlık plastikten kaçınma sürdürülebilir seyahat alanında turistlerin dikkate aldığı temel unsurlar olarak öne çıkıyor.



Bu Haber 04.01.2024 - 08:57:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.