Türkiye’nin en büyük outgoing tur operatörlerinden biri Diyanet

Türkiye’nin en büyük outgoing tur operatörlerinden biri Diyanet

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye'nin 2020 hac kotasının arttırıldığını açıkladı. 2020 yılında 50 binin üzerinde hacı adayını Mekke’ye götürecek Diyanet’in, en az 1.2 milyar lira gelir elde etmesi bekleniyor.


TurizmGüncel

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye'nin 2020 hac kotasının 3 bin 430 artışla 83 bin 430'a yükseldiğini açıkladı. Bilindiği üzere ülkelerin hac kotası, nüfuslarındaki değişime bağlı olarak birkaç yılda bir arttırılıyor. Her ülkenin yıllık hac kotası, nüfusunun binde biri ile sınırlı.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı’yla 2020 yılı Hac Protokolü imzaladıklarını belirten Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hacı adaylarının 13 Aalık tarihine kadar www.hac.gov.tr adresinden ön başvurularını yapabileceklerini söyledi.

50 bin kişi Diyanet ile hacca gidecek

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac turlarında yüzde 60 kotası bulunuyor. Bu nedenle hacıların 50 bin 500'ü Diyanet, geriye kalan 33 bini ise seyahat acentelerinin organizasyonu ile hacca gidecek. Acentelerin yaptığı organizasyonlarda da yine Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yetkili bulunuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı 1.2 milyar lira kazanacak

TurizmGüncel’in sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre, 2019 yılında 4 bin 130 dolar olan kişi başına hac paketine bu yıl yeni zam gelmesi bekleniyor. Ancak Bakanlıklar Arası Kurul tarafından belirlenen hac taban ücreti, 2019’daki seviyede kalsa bile Diyanet İşleri Başkanlığı bu organizasyonlardan 1.2 milyar lira (208 milyon dolar) gelir elde edecek. Bu rakamla Diyanet, Türkiye’nin en büyük outgoing tur operatörleri ile omuz omuza gidiyor. 

Acenteler uzun zamandır, hac organizasyonlarının Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gözetiminde, acenteler tarafından yapılmasını istiyor ve kotanın yüzde 60/40 acenteler aleyhine olmasına itiraz ediyor.



Bu Haber 02.12.2019 - 19:25:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.