'Türkiye'den Tunus'a giden Kongolu yolcuda Omicron tespit edildi' iddiası

'Türkiye'den Tunus'a giden Kongolu yolcuda Omicron tespit edildi' iddiası

Koronavirüsün yeni Omicron varyantı giderek daha fazla ülkeye yayılırken Tunus'taki ilk Omicron vakasının İstanbul’dan ülkeye seyahat eden bir kişide tespit edildiği açıklandı.


DW Türkçe’de yer alan haberde, Türkiye’de henüz koronavirüsün Omicron varyantına rastlanılmadığı belirtilirken, Tunus'ta koronavirüsle mücadele kurulunda görevli Dr. Hachemi Louzer, Pazar günü yaptığı açıklamada, ülkedeki ilk Omicron vakasının 3 Aralık Cuma günü başkentteki Tunus-Kartaca Uluslararası Havalimanına İstanbul'dan gelen Kongo Cumhuriyeti vatandaşı bir erkekte tespit edildiğini söyledi.

Louzer, Kongolu yolcunun Omicron varyantıyla enfekte olmasının havalimanına geldikten sonra yapılan testin laboratuvarda incelenmesi ile tespit edildiğini ifade etti. Aralarında Kongolu yolcunun ağabeyinin de olduğu birçok yolcunun ise karantinaya alındığı bildirildi.

Omicron varyantıyla ilgili 3 Aralık Cuma günü Twitter üzerinden açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Omicron varyantına Türkiye'de rastlanılmadığını belirmişti.



Bu Haber 06.12.2021 - 12:42:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.