Türkiye'den Rusya atağı: Hava yolu kurma şartları kolaylaştırıldı

Türkiye'den Rusya atağı: Hava yolu kurma şartları kolaylaştırıldı

Rusya’ya karşı yaptırımlara katılmayan Türkiye’den Rusya'da faaliyet gösteren Türk kökenli turizm ve havayolu şirketlerinin Türkiye'de hava yolu şirketi kurması için kolaylık sağlandı.


Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Resmi Gazetede yayımladığı yönetmelikle Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği’nde (SHY-6A) değişiklik yaptı. Rusya'da faaliyet gösteren Türk kökenli şirketlerin Türkiye'de hava yolu şirketi kurması için kolaylık sağlandı.

AirportHaber’de  yer alan haberde SHGM, uygulanan kısıtlamalar nedeniyle, Rusya'dan Türkiye'ye gelecek turist sayısında kayıp yaşanmaması için aldığı kararla Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliğindeki 5 uçak bulundurma şartını 3'e düşürdü. Yine aynı yönetmelikte bulunan ödenmiş 15 milyon ABD doları şartı 6 milyon ABD dolarına düşürüldü.

Öte yandan SHGM tarafından alınan kararla, çeşitli alanlarda 'imza sirküsü' şartı kaldırılarak 'sicil tasdiknamesi' olarak değiştirildi. Söz konusu karar; çok hafif hava araçları ile ticari havacılık faaliyetleri, havalimanlarında faaliyet göstermek için ruhsat alma, teknik gözetim ve müşavirlik kuruluşları, uçuş harekat lisans yönetmeliği, genel havacılık yönetmeliği ve havalimanları yer hizmetleri yönetmeliği gibi pek çok alanı kapsıyor.



Bu Haber 18.04.2022 - 09:58:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.