Türkiye'de tatildeyken ölen Rus turistler medyanın gündeminde

Türkiye'de tatildeyken ölen Rus turistler medyanın gündeminde

Kaza, boğulma, kalp krizi gibi nedenlerle Türkiye'de hayatını kaybeden Rus tuistler, Rusya'da medyanın da gündeminde.


Rus medyası Türkiye'de yaşanan Rus turist ölümlerini tartışıyor. Konuyu ele alan Moskovskiy Komsomolets gazetesi, Türkiye'de son bi ayda yaşları 5-19 arasında değişen 4 Rus çocuğun öldüğünü yazdı.

TürkRus.com'un aktardığına göre, 4 çocuk ölümünün 3'ünün boğulma bir tanesinin de apandisit patlaması nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

''Tatilde kendilerini bırakıyorlar''

Rusya'nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza yılbaşından bu yana şehirde çok sayıda Rusya vatandaşının hayatını kaybettiğini, ancak vatandaşların ölümlerinin büyük oranda tatilde kendilerini bırakmaları ve sağlıklarına dikkat etmemeleri sonucunda gerçekleştiğini söylemişti.

''Tatile giden Rus sayısına göre ölen kişi sayısı düşük''

Öte yandan, Rusya Tur Endüstrisi Birliği Başkanı Sergey Şpilko, Türkiye'de tatil yapan Rusya vatandaşlarının sayısı dikkate alındığımda, ölen kişilerin sayısının çok düşük olduğunu söylemişti.

''Can kurtaranlara bel bağlamayın''

RANHiGS profesörü Galina Dehtyar ise havuzlu tatillerde ailelerin cankurtaranlara bel bağlamadan evvel çocuklarının güvenliği konusunda daha dikkatli olmaları ve onları hiçbir şekilde yalnız bırakmamaları gerektiği uyarısında bulunuyor.

''Türk oteller masrafları kıstığı için kalite düşüyor''

Bununla birlikte, Moskovskiy Komsomolets'in görüşüne başvurduğu Türk uzmanlar, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle otelcilik sektörünün sürekli masrafları kısmaya çalıştığını ve bunun sonucunda kalitenin düştüğünü kabul ediyor.



Bu Haber 06.09.2019 - 09:07:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.