Türkiye'de 'turist vizesi' ile çalışma dönemi kapanıyor

Türkiye'de 'turist vizesi' ile çalışma dönemi kapanıyor
Yabancı ülke vatandaşları, bundan böyle Türkiye'de turist vizesi ile çalışamayacak. Çok sayıda yabancı, çalışma vizesi yerine turist vizesiyle Türkiye'de kaçak çalışıyordu.

Yeni Şafak'tan Fazlı Şahan'ın haberine göre, 1 Ocak itibarıyla vize süresi dolanlar ya farklı gerekçelerle ikamet izni başvurusu yapacak ya da ülkelerine dönecek. Öte yandan ülkesine dönen 1 yıl geçmeden Türkiye’den turizm amaçlı geçici ikamet izni alamayacak. Turizm amaçlı verilen ikamet izinlerinde yapılan suistimaller nedeniyle mevzuatın uygulanması sıkı takip edilecek. Türkiye’de ikamet izni Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun içerdiği hükümler çerçevesinde veriliyor.

Göç İdaresi'nden açıklama geldi

İlgili düzenlemenin 31’inci maddesi kapsamında verilen turizm amaçlı ikamet izinleri 1 yıl süre ile veriliyor, sonrasında uzatılabiliyordu. Bu uzatmanın amacı dışında kullanılması nedeniyle kısıtlama getiriliyor. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “6458 sayılı yasa kapsamında kısa dönem ikamet izni almış yabancıların turizm dışında farklı bir gerekçeleri yok ise 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren turizm amaçlı ikamet izni ve uzatma başvuru talepleri uygun görülmeyecektir” denildi. Bu düzenleme ile Türkiye’de ikamet izni alarak kalanların bu izni amacı dışında kullanmalarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Turizm amaçlı oturma izni alan yabancılar, Türkiye’de kalanlar kaçak yollarla bazı iş yerlerinde çalışıyordu. Bu kişiler çalışma izni almak yerine bu yöntemi kullanıyordu. Verilen iznin kötü niyetle kullanılması bu adımla sonlanmış olacak.



Bu Haber 05.12.2019 - 08:59:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Azamat Hamzayev 18.06.2020 - 01:31

    2020 yılında turizm amaçlı oturma izni uzatma yapacak ülkeler Almanya Avusturya Bulgaristan Belçika Çekya Danimarka Estonya Finlandiya Fransa Kıbrıs Hırvatistan Hollanda Birleşik Krallık İrlanda İspanya İsveç İsviçre İzlanda İtalya Letonya Litvanya Lüksenburg Macaristan Kanada Polonya Malta Portekiz Romanya Slovakya Slovenya Yunanistan Avustralya İsrail Japonya Güney Kore Meksika Norveç Şili Yeni Zelanda Çin Halk Cumhuriyeti Rusya Federasyonu bu listedeki ulkeler türkiyeye karşi hep birlik olan, türkiyeyi her zaman diz çoktürmeye çalişan ülkeler. ama malesef israil ve yunanistan bile ( azerbaycandan ) daha deyerli ve üst sinif görülüyor. ama acerbaycan vatandaşi olarak biz ise hep israil ve yunanistana karşi türkiye tarafinda ve onun safinda yer aldik. sadece bu ülkelere karşi değil, türkiyeye düşman olan bütün ülkelere karşi biz türkiyenin yanındayız. tamam anladim avrupa yasalari. ama bu liste içinde azerbaycanın bulunmasına avrupa engel değil!

  • Oksana Aydın 07.12.2019 - 07:31

    Merhaba, ben TC vatandaşı ile 7 sene evliyim, bir ay sonra Turkiye ye temel dönüş yapmak istiyorum, yalnız benim TC vatandaşlığım yok ve yanıma annemi getermek istiyorum, annem 74 yaşında olduğu için tek başına kalamıyor, sürekli benim yanımda kalmak zorunda, bir senelik oturum alabiliyorum, sonrası ne yapabilirim Türkiye'de kalması için?

  • Suriyezede 06.12.2019 - 01:31

    EE PEKİ SURİYELİLER NE OLACAK?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.