Türkiye’de Rus uçaklarına servis hizmeti için yaptırımlar mı delinecek?

Türkiye’de Rus uçaklarına servis hizmeti için yaptırımlar mı delinecek?

Yaptırımlar nedeniyle bakım ve servis yapılamayan Rus uçaklarına, Türkiye’de bakım sağlanmasının yolunun bulunduğu belirtiliyor.


Rusya ve Türkiye’nin, ABD’nin yaptırımlarını aşarak Türkiye’de Rus uçaklarının bakım ve servisini yapmanın yolunu bulduğu ifade ediliyor.  

TürkRus’un Business Fm’den aktardığı habere göre, Rusya Turizm Acenteleri Birliği Başkan Yardımcısı Aleksan Mkrtçyan, Moskova ve Ankara’nın ABD yaptırımlarını aşarak Rus uçaklarının bakımı ve servisi için Türkiye’de ortak şirket kurabileceklerini söyledi.

Havaş, ikincil yaptırım riskleri nedeniyle Rus uçaklarının onarımının yanı sıra, bu uçaklara yakıt ikmali hizmeti de verilemeyeceğini açıklamıştı.

Türkiye'nin en büyük havalimanı yer hizmetleri sağlayıcılarından Havaş'ın, ABD yaptırımları nedeniyle Rus hava yolu şirketlerine ait 170'den fazla Boeing tipi uçağa hizmet sunmayı durdurabileceğini ilgili taraflara bildirdiği belirtilmişti.

Rus medyasının haberine göre Havaş Genel Müdürü Meta Erna, ABD'nin yaptırım baskısını artırması sonrası parklarda bulunan Rusya, Belarus, İran merkezli hava yolu şirketlerine ve iş insanı Roman Abramoviç'e ait ithal uçaklara bakım hizmeti sunulmasının teşkil ettiği riskler konusunda ilgili taraflara mektup göndermişti.



Bu Haber 22.02.2023 - 10:18:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.