Türkiye’de MIR kartın çalışacağı banka kurulabilir

Türkiye’de MIR kartın çalışacağı banka kurulabilir

Rusya’nın önde gelen gazetelerinden Izvestiya, Türkiye’de MIR ödeme sisteminin çalışacağı bir bankanın kurulabileceğini yazdı.


Rus ödeme sistemi MIR’e dahil olan Türk bankalarının ABD ve AB tarafından yaptırımla tehdit edilmesinin ardından söz konusu bankalar peş peşe sistemden çıkmıştı.

Türkiye ve Rusya ise, ABD ve AB’nin ambargosuna maruz kalmadan MIR sisteminin Türkiye’de kullanılabilmesine dair arayışları sürüyor.

Rus Izvestiya gazetesi konuyla ilgili haberinde, Türkiye’de MIR sisteminin çalışacağı yeni bir banka kurulabileceğini yazdı.

İzvestiya gazetesi, Rusya-Türkiye İş Konseyi Direktörü Aleksey Egarmin’e atıfla Türkiye’de kamu bankalarının da Rus ödeme sistemi MIR’den çıkmaları ardından üstünde çalışılan alternatiflerden birinin Türkiye’de söz konusu ödeme sisteminin çalışacağı yeni bir banka kurulması olasılığı olduğunu yazdı.

Egarmin, gazeteye verdiği demeçte, yeni bir banka kurulmasının yanında finans alanında kolaylaştırıcı olan clearing ve blockchain sistemlerinin de MIR’in yerine değerlendirilen alternatiflerden bazıları olduğunu kaydetti. Egarmin, “Muhtemelen bu alternatif, özel bir banka kurulması ya da blockchain veyahut clearing’e dayalı özel bir sistem olacak.” ifadelerini kullandı.

Izvestiya’nın haberinde, üstünde çalışılan alternatif ödeme mekanizmasına ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.



Bu Haber 30.09.2022 - 11:23:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.