İzmir’e 281 milyon TL’lik otel yatırımı
İzmir’e 281 milyon TL yatırımla 89 odalı otel yapılması planlanıyor.

Turizm Güncel
İzmir’in Konak ilçesi İsmetkaptan Mahallesi 1025 ada 23 parseldeki 513 metrekarelik arazi üzerine 280 milyon 269 bin TL yatırımla otel yapılacak.
Ömür Turizm İşletmeleri İnş. San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılacak 7 ve 11 katlı iki bloktan oluşacak otel 89 oda ile faaliyet gösterecek.
Otelin yapılacağı alanda mevcut alan yapı yıkılarak yerine otel inşa edilecek.
İnşaat çalışmamaları 20 ay içerisinde tamamlanacak otelin 2027 yılının Ekim ayında açılması planlanıyor.
Otel projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından ÇED süreci başlatıldı.
İlgili Haberler

Coral'dan turizmi 4 mevsime yayma hedefi: Hem istihdam desteklenecek hem ekonomiye katkı sağlanacak
Coral Group Hotels; Marvida, Seves Seas ve Xanadu markaları altında sunduğu konaklama deneyimini yaz aylarının ötesine taşıyarak 4 mevsime yaymayı hedefliyor.

Pegasus Smartwings'i resmen satın aldı: 142 milyon euro ödedi
Pegasus Hava Yolları’nın Çekya merkezli Smartwings Grubu’nu satın alma süreci tamamlandı. Şirketten konuyla ilgili açıklama geldi.

Golf turizmi ile yılda ekonomiye 200 milyon euro ek katkı
Türkiye golf turizminde son yıllarda uluslararası arenada bilinirliğini artırırken, ekonomiye de ek olarak yaklaşık 200 milyon euroluk katkı sağlıyor.



%20(2).gif)

