Türkiye ve Suriye arasında 11 yıl sonra ilk resmi temas

Türkiye ve Suriye arasında 11 yıl sonra ilk resmi temas

Türkiye ve Suriye’nin savunma bakanları Moskova’da bir araya geldi.


Türkiye'nin 11 yıl sonra Suriye ile ilk resmi teması geçekleşti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile iki ülkenin istihbarat başkanlarıyla Moskova'da bir araya geldi.

Sputnik'in haberine göre Yapılan toplantıda Suriye krizi, mülteci sorunu ve Suriye topraklarında bulunan tüm terör örgütleri ile ortak mücadele çabalarının ele alındığı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada toplantının yapıcı havada geçtiği, Suriye’de ve bir bütün olarak bölgede, istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için üçlü formattaki toplantıların devamı konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

Hulusi Akar, üçlü toplantıya ilişkin, “Suriye ve bölgedeki durumun bir an önce olumlu yönde gelişmesi, sulhun, sükunun, istikrarın sağlanması için neler yapılabileceğini görüştük” dedi.

Suriye Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da görüşmenin olumlu bir atmosferde geçtiği belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise  şu ifadelere yer verildi:

“28 Aralık'ta Rusya Federasyonu, Suriye Arap Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti savunma bakanları arasında Moskova'da üçlü görüşmeler yapıldı. Suriye krizi ve mülteci sorununu çözmenin yolları, Suriye'deki aşırılık yanlısı gruplarla mücadele için ortak çabalar görüşüldü. Toplantının ardından taraflar, bu formatta yürütülen diyaloğun yapıcı niteliğine vurgu yaptılar ve hem Suriye Arap Cumhuriyeti'nde ve hem de bir bütün olarak bölgedeki durumu daha da istikrara kavuşturmak için devam etmesi gerektiğini kaydettiler"



Bu Haber 30.12.2022 - 08:39:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.